startpagina

Waterweg Wonen in de prijzen

16-02-2015

Waterweg Wonen opnieuw overtuigend winnaar duurzaamheidsprijs bij 20e Deloitte Kordes Award

Op dinsdag 10 februari nam Waterweg Wonen voor de derde keer op rij de Deloitte Kordes Duurzaamheid Award in ontvangst. In De Glazen Ruimte in Maarssen oordeelde de jury dat Waterweg Wonen een voorbeeld is voor alle andere non profit organisaties waarvoor deze prijs bedoeld is.
 
“Deze woningbouwcorporatie uit Vlaardingen onderscheidt zich al een aantal jaren met een zeer helder, goed leesbaar en goed geïntegreerd MVO verslag. Ook deze keer wordt het verslag gekenmerkt door heldere ambities, een duidelijke verantwoording op alle relevante deelterreinen en een zeer aantrekkelijke presentatie. Het zelf ontwikkelde maatschappelijk rendementmodel is een praktisch verantwoordings- en sturingsinstrument dat zeker navolging verdient. Ook de wijze waarop aan de OR volop ruimte wordt geboden om hun standpunten in het verslag kenbaar te maken spreekt tot de verbeelding”, aldus Willem Lageweg, directeur-bestuurder MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) Nederland.
 
Ook gaf de jury Waterweg Wonen een aantal tips om haar financiële jaarverslag en haar rapportage over de duurzaamheidsambities nog verder te integreren. Harrie Bosch, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen: “Trots zijn wij opnieuw! Deze prijs behalen is één, maar haar in de jaren daarna ook behouden, dat is een prestatie op zich. Alle collega’s die hieraan hebben bijgedragen feliciteer ik dan ook van harte met dit resultaat. De suggesties van de jury zullen wij zeker ter harte nemen, want er is altijd ruimte voor verbetering. Bovendien: stilstand is achteruitgang.”
 
20e Deloitte Kordes Award
De Deloitte Kordes Award is een toonaangevende prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector. De prijs werd dit jaar voor de 20e keer uitgereikt. In dit jubileumjaar was het aantal deelnemers zeer groot. Uit alle inschrijvingen zijn eerder veertig organisaties genomineerd. De Deloitte Kordes Award voor het beste jaarverslag werd toegekend aan de Gemeente Deventer. Daarnaast werden de categoriewinnaars bekendgemaakt en werden awards uitgereikt voor de aspecten duurzaamheid en stijl & communicatie.
 
Over Waterweg Wonen
Woningcorporatie Waterweg Wonen verhuurt ruim 11.000 woningen in Vlaardingen en is daarmee de grootste sociale verhuurder in deze stad. Mensen met een laag inkomen of in een kwetsbare positie op de woningmarkt, staan bij Waterweg Wonen voorop. Meer informatie over Waterweg Wonen vindt u op www.waterwegwonen.nl