startpagina

Zonnepanelen voor bijna 200 huurwoningen van Woonvisie

20-06-2017

Een kleine 200 huurders van Woonvisie krijgen in de komende maanden zonnepanelen op hun huurwoning.

Zonnepanelen voor bijna 200 huurwoningen van Woonvisie

Zij kiezen zelf voor het gebruik van zonne-energie. De zonnepanelen leveren hen straks een flinke besparing op hun energielasten op.
 
Vorige maand ontvingen ongeveer 800 huurders de aanbieding voor zonnepanelen op hun woning. De woningen zijn geselecteerd op basis van de ligging en de dakhelling. Bewoners kiezen, ook afhankelijk van mogelijkheden op het dak, voor 6, 8 of 10 zonnepanelen. De vergoeding die bewoners voor de panelen aan Woonvisie betalen, is een stuk lager dan de besparing die zij ermee hebben op de kosten voor hun stroomverbruik. Het bedrag van de vergoeding staat vast en telt niet mee in de jaarlijkse huurverhoging. Dat heeft Woonvisie afgesproken met Bewonersraad Progressie.
 
Het terugdringen van woonlasten en duurzaamheid staan al jaren hoog op de agenda van Woonvisie. Op energielasten is eenvoudig veel winst te behalen. Daarom investeert Woonvisie al een tijd veel in isolatie, nieuwe cv-installaties en ook in zonnepanelen. Op een flat aan de Brasem en ook op de flats aan de Spuistraat staan heel wat zonnepanelen die voorzien in de stroom van de algemene ruimtes. En in 2014 leverde Woonvisie al nieuwbouwwoningen met zonnepanelen op aan de Kleidijk in Rhoon.