startpagina

Woonvisie nieuwe partner bij ontwikkeling Stationstuin in Barendrecht

24-06-2016

Wethouder Dirk Vermaat (Wonen) en directeur-bestuurder Alfred van den Bosch (woningcorporatie Woonvisie) zetten vandaag hun handtekeningen onder de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van sociale huurwoningen aan de Stationstuin in Barendrecht.

Woonvisie nieuwe partner bij ontwikkeling Stationstuin in Barendrecht

Het is de bedoeling dat de bouw op de voormalige zwembadlocatie nabij het NS-station in de tweede helft van 2018 start. Woonvisie gaat op deze locatie de gewenste sociale huurwoningen realiseren. In de Stationstuin komen levensloopbestendige woningen in diverse prijsklassen.
 
De ontwikkelaar van het gebied is Bam Woningbouw. BAM en Woonvisie gaan de komende periode aan de slag met de uitwerking van een geschikt en haalbaar plan voor de Stationstuin. De Barendrechtse gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over de plannen voor de ontwikkeling van de Stationstuin. Dit gebeurt naar verwachting begin 2017. De bouw van de woningen start op z’n vroegst in de 2e helft van 2018.
 
In december 2015 ondertekenden de gemeente Barendrecht en Woonvisie al een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van 120 sociale huurwoningen op de locatie Vrouwenpolder/Lagewei. De plannen voor dit, voor Woonvisie eerste nieuwbouwproject op Barendrechtse bodem worden op dit moment uitgewerkt.