startpagina

Woonstad Rotterdam onthult 7 borstbeelden van actieve bewoners

17-07-2014

Met de borstbeelden zet Woonstad Rotterdam bewoners die zich inzetten voor hun wijk letterlijk op een voetstuk.

Woonstad Rotterdam onthult 7 borstbeelden van actieve bewoners

Dinsdag 15 juli heeft Woonstad Rotterdam 7 vilten borstbeelden van actieve bewoners uit Rotterdam onthuld. De borstbeelden zijn ontworpen door internationaal bekende kunstenaar Ivo van den Baar, initiatiefnemer van het DNA Charlois. Met de borstbeelden zet Woonstad Rotterdam bewoners die zich inzetten voor hun wijk letterlijk op een voetstuk. De designobjecten zijn te bewonderen in verschillende bedrijfsruimten in de stad.
 
In opdracht van Woonstad Rotterdam hebben de medewerkers van DNA Charlois de afgelopen maanden hard gewerkt aan het ontwerp van de vilten borstbeelden van zeven geselecteerde helden van Rotterdam. Dit initiatief is gestart omdat Woonstad Rotterdam gelooft dat bewoners die zich inzetten voor hun woonomgeving de sleutel zijn voor aantrekkelijke buurten en wijken. De geselecteerde bewoners verdienen het om op een bijzondere manier in het zonnetje gezet te worden.
 
Maak kennis met onze helden
 
Ninny Duarte Lopes
Oprichtster van Huiskamer Spangen.
 
Radha Jiawan
Betrokken bewoonster en pleinmoeder in Kralingen.
 
Richard de Boer 
Eigenaar van Richard Shoes zet zich actief in om West-Kruiskade weer op de kaart te zetten.
 
Tonnie van der Sluis
Oprichtster van de ”Let’s Ruilwinkel” organiseert veel activiteiten in de wijk.
 
Engin Sevinckan
Oprichter van Stichting “Snowdrop” een muziekschool voor jongeren uit de wijk.
 
Ronaldo Bhageloe
Betrokken als straatcoach bij Touzani Foundation begeleidt kinderen uit de wijk.
 
Chris Oskam
Voorzitter van Bewonersorganisatie Charlois is als vrijwilliger erg betrokken bij de wijk.

 
Onthulling
De onthulling vond plaats in het atelier van DNA Charlois waar alle genodigden werden ontvangen door Dennis Lausberg, regiodirecteur van Woonstad Rotterdam en Ivo van den Baar. Het enthousiasme bij alle betrokkenen was groot toen het doek viel en de beelden onthuld werden door Maria Molenaar, voorzitter Raad van Bestuur. Ook ontvingen alle helden een cheque met een waarde van €250,- die zij kunnen besteden aan de stichting waar zij werken.
 
Borstbeelden in de etalages
Na de feestelijke bijeenkomst zijn de beelden door Woonstad Rotterdam geplaatst in verschillende lege bedrijfsruimten in Rotterdam. De bustes maken het straatbeeld in de wijk aantrekkelijker. De lijst met adressen van de ruimtes waar de borstbeelden te bewonderen zijn, kunt u vinden via de volgende link naar onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/atrotterdam/photos/a.662990757116291.1073741847.251288248286546/663006970448003/
 
Onlangs heeft Woonstad Rotterdam een nieuwe corporate film gepresenteerd. Deze kunt u via de onderstaande link bekijken. 
“Rotterdam is een wereldstad waar we trots op zijn en waarmee wij ons 100% verbonden voelen! Dit is ons Rotterdam!”
http://www.youtube.com/watch?v=rOwu6kpO0cM&feature=youtu.be