startpagina

Wijkvereniging zelfstandig huurder van Kreek 123

15-09-2014

Wijkvereniging de Kreek huurt per 1 augustus 2014 Kreek 123 van De Leeuw van Putten.

Wijkvereniging zelfstandig huurder van Kreek 123

Dhr. M.A. de Booij (directeur-bestuurder De Leeuw van Putten), mevr. L. Mackenbach (voorzitter Wijkvereniging De Kreek) en wethouder K. Dijkman (gemeente Spijkenisse).
 
In het collegeprogramma 2010-2014 van de gemeente Spijkenisse is in het kader van bezuinigingen het plan opgenomen om een aantal gemeentelijke accommodaties af te stoten waaronder een enkele wijkcentra. Aan woningstichting De Leeuw van Putten is gevraagd of zij geïnteresseerd is in de aankoop van het pand Kreek 123 waarin Wijkcentrum de Kreek haar activiteiten organiseert. Op 1 augustus 2014 heeft de verkoop tussen de gemeente Spijkenisse en De Leeuw van Putten  plaatsgevonden.  Afgelopen woensdag 10 september 2014 is de huurovereenkomst getekend tussen wijkvereniging De Kreek en De Leeuw van Putten.
 
Wijkvereniging de Kreek is de eerste wijkvereniging in Spijkenisse die zelfstandig haar ruimte huurt. Na jarenlange verbintenis met de gemeente gaan zij de komende jaren zelfstandig verder. Met een enthousiast bestuur en heel veel vrijwilligers vormen zij de geoliede machine die ervoor zorgt dat de bewoners uit Spijkenisse Zuidwest elkaar kunnen blijven ontmoeten en deelnemen aan talrijke activiteiten. Natuurlijk zijn ook bezoekers buiten Zuidwest Spijkenisse welkom. Zie voor het programma www.wijkverenigingdekreek.nl
 
Op 10 september 2014 heeft de officiële ondertekening van de huurovereenkomst  feestelijk plaatsgevonden en daarmee de verzelfstandiging van de wijkvereniging.
 
Namens de Wijkvereniging tekende de voorzitter Mevrouw L. Mackenbach de huurovereenkomst voor de komende 5 jaar samen met de heer M. de Booij directeur-bestuurder van De Leeuw van Putten. Wethouder K. Dijkman was bij de ondertekening aanwezig om de overgang naar de zelfstandigheid van  wijkvereniging  De Kreek vast te leggen. De directie en het personeel van De Leeuw van Putten zijn trots op het bestuur en de vrijwilligers van het wijkcentrum voor hun belangeloze maar erg intensieve inzet voor de buurtbewoners  en zij wensen hen veel succes en plezier met hun activiteiten voor en met de inwoners.
 
Op 27 september 2014 om 13.00 uur wordt door het bestuur van de wijkvereniging  een officieel startsein gegeven van de zelfstandigheid met een feestelijk middagvullend programma voor iedereen.