startpagina

Wethouder Eerdmans bezocht huurders Ressort Wonen in veilige woningen

19-04-2017

Ressort Wonen heeft inbraakpreventie hoog op de agenda staan.

Wethouder Eerdmans bezocht huurders Ressort Wonen  in veilige woningen

Tussen 2001 en 2012 is nagenoeg het hele bezit, 2309 woningen, aangepast en gecertificeerd volgens de normen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Vanaf 2016 leveren we nieuwe inspanningen om de certificering voor de toekomst veilig te stellen. Tijdens het bezoek in Rozenburg bezocht wethouder Eerdmans deze woningen.
 
Veilig wonen in Rozenburg
Op maandag 10 april 2017 bracht Joost Eerdmans, wethouder van veiligheid, handhaving en buitenruimte, een bezoek  aan Rozenburg. Dit was voor Ressort Wonen een mooie gelegenheid om de wethouder kennis te laten maken met huurders die in een veilige woning wonen.
In de ochtend stonden er twee flats op het programma. Aan de Lekstraat zag de wethouder hoe het Politie Keurmerk Veilig Wonen wordt aangebracht. De woning werd voorzien van een nieuwe cilinder, een deurspionnetje en een rookmelder. Nadat de monteur van firma Breijer met zijn werk  klaar was, liepen we gezamenlijk naar de Laan van Nieuw Blankenburg.
 
Wethouder in gesprek met de huurders
Tien huurders waren uitgenodigd om met de wethouder te praten.  Er werd dan ook vol verwachting naar zijn komst  uitgekeken.
Allereerst reikte hij aan de aanwezigen de certificaten Politie Keurmerk Veilig Wonen uit.
Onder het genot van een kop koffie/thee en een gebakje werd er samen gesproken over veilig wonen. “Voelt u zich veilig in Rozenburg?”, “Is er voldoende politie op straat?”, “Bent u blij dat Ressort Wonen voor PKVW zorgt?” en “Wanneer bent u voor het laatst in Rotterdam-centrum geweest?” Dat waren de vragen die de wethouder vol belangstelling aan de huurders stelde. Deze vragen leverde meer dan genoeg gesprekstof op! De huurders waren zeer tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden door Ressort Wonen en voelden zich in het algemeen veilig in de woning en in Rozenburg.
 
Voorbeeld uit de praktijk
De wethouder haalde het verhaal aan wat hij eerder in de Lekstraat hoorde. Een huurster had zich buiten gesloten. De vakman van Ressort Wonen is ruim twee uur bezig geweest om de deur open te krijgen. Helaas is dit door de aangebrachte beveiliging niet gelukt en heeft hij een raampje in moeten slaan. "Dat betekent dat de sloten van het PKVW ruim voldoen aan de eisen!  Ressort Wonen hoopt dat niet teveel mensen zich zullen buiten sluiten", aldus wethouder Eerdmans.