startpagina

Waterweg Wonen: Aedes-benchmark 2016 – een resultaat waar we verder op kunnen bouwen

24-11-2016

Waterweg Wonen behaalt dit jaar in de Aedes-benchmark een AB score*. Op de prestatievelden ‘Huurdersoordeel’ en ‘Beïnvloedbare bedrijfslasten’ hebben we ons verder verbeterd.

Onze beschikbaarheid en betaalbaarheid is op orde. De tevredenheid van nieuwe huurders en vertrokken huurders over de dienstverlening van Waterweg Wonen is gestegen. Al met al een resultaat om trots op te zijn.
De Aedes-benchmark maakt prestaties van corporaties inzichtelijk. Zo weten corporaties waar ze staan ten opzichte van andere vergelijkbare corporaties. De resultaten uit het landelijke onderzoek leren ons waar de verschillen zitten en waar we ons kunnen verbeteren. Het huurdersoordeel bestaat uit de drie deelscores Nieuwe huurders, Huurders met een reparatieverzoek, Vertrokken huurders.


 
Dienstverlening
Door een beperkte verlaging op de tevredenheid over reparatieverzoeken en door de verbetering van de prestaties van de sector in zijn geheel gaat Waterweg Wonen van een lage A in 2015 naar een hoge B.
De tevredenheid van de huurders over de andere onderdelen van onze dienstverlening is gestegen.
 
Verdere daling beïnvloedbare bedrijfslasten
De beïnvloedbare bedrijfslasten zijn verder gedaald. In drie jaar tijd zijn onze bedrijfslasten met 29% gedaald, landelijk zijn deze lasten met 17% gedaald. De voornaamste oorzaken van deze daling zijn de vermindering van personeelskosten en kosten voor inleenkrachten. Hiermee scoort Waterweg Wonen een stevige A. De bedrijfslasten per woning liggen ongeveer 14% lager dan het landelijk gemiddelde.
 
Beschikbaarheid en betaalbaarheid
Uit de benchmark kunnen we opmaken dat Waterweg Wonen zorgt voor voldoende sociale huurwoningen met een huurprijs die duidelijk lager is, dan wat de corporatie wettelijk gezien mag vragen. Onze huurprijs ligt met 475 euro onder het landelijk gemiddelde van 502 euro. Van de woningen die in 2016 vrijkwamen is ruim 84% betaalbaar (landelijk 66%) en ruim 86% van deze woningen wezen wij toe aan de doelgroep huurtoeslag (landelijk 84%).

Toekomst
“De resultaten uit de Aedes-benchmark gebruiken wij om te kijken waar wij onze bedrijfsvoering verder kunnen verbeteren. De kwaliteit van de dienstverlening en de betaalbaarheid en beschikbaarheid van onze sociale huurwoningen blijven samen met een sobere bedrijfsvoering  voor ons belangrijke pijlers”, aldus Harrie Bosch, directeur-bestuurder Waterweg Wonen.
Over Waterweg Wonen
Woningcorporatie Waterweg Wonen verhuurt ruim 11.000 woningen in Vlaardingen en is daarmee de grootste sociale verhuurder in deze stad. Mensen met een laag inkomen of in een kwetsbare positie op de woningmarkt, staan bij Waterweg Wonen voorop. Waterweg Wonen ziet het als haar missie om - in nauwe samenwerking met bewoners en andere partners- zorg te dragen voor het feit dat haar klanten plezierig wonen in Vlaardingse buurten en wijken waar zij bezit heeft. Meer informatie over Waterweg Wonen vindt u op www.waterwegwonen.nl