startpagina

Volgende stap in vernieuwing Ridderkerk-Centrum

04-07-2016

Donderdag 30 juni ondertekenden de bewoners van het centrum in Ridderkerk en woningcorporatie Woonvisie het sociaal plan voor de tweede fase van de vernieuwingsplannen die Woonvisie heeft met haar woningen in dat gebied.

Volgende stap in vernieuwing Ridderkerk-Centrum

In het kantoor van Woonvisie aan het Koningsplein tekenden bewoners uit de klankbordgroep en Alfred van den Bosch namens Woonvisie het plan waarin de rechten en plichten voor beide partijen tot aan de sloop van de woningen zijn opgenomen.
 
Het plan heeft betrekking op het project Centrum fase 2 van Woonvisie. Dat zijn de woningen Hovystraat 21-55, Talmastraat 1-57, Slotemaker Bruinestraat 2-64, Poesiatstraat 37-67 en Klaas Katerstraat 24-40. In het sociaal plan zijn onder andere afspraken opgenomen over de eenmalige verhuiskostenvergoeding, herhuisvesting en over hoe Woonvisie de bewoners de komende tijd gaat begeleiden.
 
Nieuwbouw woningen
Woonvisie sloopt 101 woningen. Daarvoor komen 85 nieuwe eengezinswoningen in de plaats. 18 woningen krijgen een sociale huurprijs. De andere 67 woningen komen in het middeldure segment (huurprijs boven 711 euro). Voor de nieuwe woningen wordt onderzocht of ze als zogenaamde ‘nul op de meter’ woningen kunnen worden gebouwd. Dit betekent dat de woning geen gasaansluiting heeft en zo is uitgerust, onder andere met zonnepanelen, dat er net zoveel energie zelf wordt opgewekt als er gebruikt wordt in de woning. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee van de huurder.
 
Fase 1 van dit vernieuwingsplan verloopt voorspoedig. De eerste nieuwe woningen van deze fase worden in oktober opgeleverd. De werkzaamheden van de tweede fase starten naar verwachting in augustus 2018.