startpagina

Vlaardingen Centraal, gebouwd op de toekomst

08-01-2016

Het nieuwe jaar begint voor Waterweg Wonen met een nieuw bedrijfsplan: Vlaardingen Centraal, gebouwd op de toekomst.

Dit bedrijfsplan is voor de periode van 2016-2019. In het nieuwe bedrijfsplan zet Waterweg Wonen de lijn van de voorgaande jaren voort. De kern van het werk is en blijft het zorgen voor voldoende betaalbare woningen van goede kwaliteit in een prettige woon- en leefomgeving voor mensen met een lager inkomen die niet zelfstandig in hun woningbehoefte kunnen voorzien. Waterweg Wonen doet dit op een eigentijdse, ambitieuze, innovatie en resultaatgerichte wijze.
 
In partnerschap en samen met anderen
Dit blijven we doen uitsluitend in en voor Vlaardingen, de stad waarin wij geworteld zijn. Wij doen dit in partnerschap en in samenwerking met anderen. In de eerste helft van 2015 heeft er een externe visitatie plaatsgevonden waaruit blijkt dat Waterweg Wonen samen met haar partners de juist koers vaart in Vlaardingen.
 
Waterweg Wonen zet de koers voort
De afgelopen jaren heeft het “dienen en deugen” van de corporatie sector brede aandacht gekregen. Bijvoorbeeld door het werk van de parlementaire enquêtecommissie. De weerslag hiervan heeft een plaats gekregen in de nieuwe Woningwet die op 1 juli 2015 in werking trad. Daarbij is het speelveld teruggebracht en de financiële mogelijkheden zijn beperkt. Waterweg Wonen is altijd “dicht bij huis” gebleven. Dicht bij de kern van het werk van een corporatie en dicht bij huis als het gaat om het uitsluitend werken in en voor Vlaardingen.
 
Waterweg Wonen blijft dit doen en dat is de belangrijkste boodschap van het bedrijfsplan “Vlaardingen Centraal – gebouwd op de toekomst”.
 
De ambities van Waterweg Wonen 
Samen met de huurders, gemeente, samenwerkingspartners en andere partijen realiseert Waterweg Wonen de volgende vijf centrale ambities van het nieuwe bedrijfsplan:
1: Betaalbare sociale huurwoningen voor mensen die hierop zijn aangewezen
2: Vitale wijken en buurten
3: Verduurzaming
4: Vraag gestuurde, resultaatgerichte dienstverlening
5: Toekomstbestendige organisatie

Lees het bedrijfsplan van Waterweg Wonen op www.waterwegwonen.nl
 
Over Waterweg Wonen
Woningcorporatie Waterweg Wonen verhuurt ruim 11.000 woningen in Vlaardingen en is daarmee de grootste sociale verhuurder in deze stad. De kern van het werk is het zorgen voor voldoende betaalbare woningen van goede kwaliteit in een prettige woon- en leefomgeving voor mensen met een lager inkomen die niet zelfstandig in hun woningbehoefte kunnen voorzien. Dit doen we uitsluitend in en voor Vlaardingen, de stad waarin wij geworteld zijn. Wij doen dit in partnerschap en in samenwerking met anderen. Meer informatie over Waterweg Wonen vindt u op www.waterwegwonen.nl