startpagina

Vernieuwing centrum Bergambacht gaat verder

31-08-2016

Het centrum van Bergambacht wordt verder vernieuwd, de volgende fase kan beginnen.

Vernieuwing centrum Bergambacht gaat verder

Sinds 1 april kunnen bewoners in de Secretaris Schipperstraat, Badhuisstraat en Prinses Julianastraat met voorrang verhuizen naar een andere huurwoning. De woningen worden gesloopt om plaats te maken voor 31 eengezinswoningen en 19 appartementen met een sociale huurprijs. Eerder werden de Secretaris Schipperstraat en de Bloemengaarde vernieuwd.
 
In het centrum van Bergambacht sloopt QuaWonen 70 woningen om er nieuwe woningen te bouwen. Daarbij wordt de woonomgeving helemaal vernieuwd met veel aandacht voor groen, water en goede parkeervoorzieningen. Zo voldoet het centrum van Bergambacht straks weer aan alle moderne woonwensen.
 
50 Eengezinswoningen, 12 beneden/bovenwoningen en 8 portiekwoningen worden vanaf april 2017 gesloopt. Bewoners van deze woningen zijn al ruime tijd op de hoogte van de sloopplannen. Een groot aantal van de oorspronkelijke bewoners heeft ook al een andere woning gevonden. De bewoners die nog een vast huurcontract hebben, kunnen sinds 1 april 2016 met voorrang verhuizen naar een andere huurwoning. QuaWonen wil hen ook de mogelijkheid geven om terug te keren naar de nieuwbouw in het centrum. 
De bouw van de nieuwe woningen begint naar verwachting najaar 2017. Tussen de Secretaris Schipperstraat en de Julianastraat komen 19 appartementen en 13 eengezinswoningen. Aan de andere zijde van de Julianastraat komen straks ook weer eengezinswoningen, in totaal 18. De woningen worden gebouwd door Adriaan van Erk.

In 2013 werden 39 appartementen en een openbare parkeergarage aan de Secretaris Schipperstraat opgeleverd. Een jaar later 26 zeer energiezuinige eengezinswoningen aan de Bloemengaarde.