startpagina

Vernieuwend Zorgconcept QuaWonen

12-02-2015

QuaWonen en Lelie zorggroep tekenen voor wonen en zorg op locatie Prinsessenhof

Vernieuwend Zorgconcept QuaWonen

Vandaag zetten Lelie zorggroep en QuaWonen hun handtekening onder een vernieuwend zorgconcept in project Prinsessenhof in Krimpen aan den IJssel. Beide partijen spelen in op het overheidsbeleid om mensen met een zware zorgindicatie zelfstandig te laten wonen, maar dan wel in een beschermde woonomgeving met zorg bij de hand.
 
Het kabinetsbeleid gaat ervan uit dat bewoners die zorg nodig hebben zolang mogelijk thuis blijven wonen, met behulp van thuiszorg, buren en familie. De meeste mensen met een zorgvraag willen zelf ook graag thuis blijven. Dit stelt andere eisen aan de woning en woonomgeving en het organiseren van zorg. Daarnaast worden de geldstromen voor zorg en wonen gescheiden. Dit betekent o.a. dat de klant weet wat hij betaalt voor huisvesting en wat hij betaalt voor de zorg.
 
In lijn hiermee, hebben QuaWonen en Lelie zorggroep de afgelopen jaren gesproken over een vernieuwend zorgconcept in nieuwbouwproject Prinsessenhof. Het gaat om 18 zorgstudio’s, verdeeld over twee groepen van 9 woningen met een gezamenlijke gemeenschapsruimte en ondersteunende ruimte. De studio’s krijgen een zodanige huurprijs, dat bewoners in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Lelie zorggroep verhuurt de studio’s en levert de zorg.
 
De komende maanden zullen Lelie zorggroep en QuaWonen de afspraken verder uitwerken naar een concreet bouwplan. Het streven is om eind 2015/begin 2016 te beginnen met de bouw van blok 1 met 18 zorgstudio’s en circa 48 reguliere huurappartementen. De bouw van dit blok inclusief de woonomgeving, zal dan naar verwachting voorjaar 2017 klaar zijn. In totaal omvat project Prinsessenhof verschillende bouwblokken met zo’n 230 appartementen.
 
Over Lelie zorggroep
De al in Krimpen aan den IJssel bekende organisaties, Agathos en Tiendhove, vallen ook onder Lelie zorggroep. Lelie zorggroep biedt zorg- en hulpverlening aan iedereen die dat nodig heeft. Dagelijks werken, vanuit christelijke uitgangspunten, veel gemotiveerde medewerkers aan Zorg thuis, Zorg in onze huizen en Hulpverlening.
 
Over QuaWonen
QuaWonen is met 8500 woningen dé corporatie voor de Krimpenerwaard. Wij bieden goede huisvesting aan mensen die zelf moeilijk kunnen slagen op de woningmarkt en dragen bij aan vitale kernen en leefbare wijken. Onze organisatie is stevig lokaal verankerd. We werken nauw samen met huurders, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties.