startpagina

Startsein voor de vernieuwing van Wielewaal

10-04-2015

Met de start van de bouw van 109 appartementen in Wielewaal Oost gaf Woonstad Rotterdam deze week het startsein voor de vernieuwing van de Wielewaal.

Startsein voor de vernieuwing van Wielewaal

Mevrouw Jorna, een van de allereerste bewoners van de wijk, sloeg samen met wethouder Schneider en Maria Molenaar de eerste paal, onder grote belangstelling van alle toekomstige bewoners van de appartementen.

Deze toekomstige bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming. Zij hadden allen een stem bij het uitkiezen van het ontwerp en de architectuurkeuze. Woonstad organiseerde ter inspiratie een rondgang langs verschillende seniorenflats voor de bewoners. Met een delegatie van de Bewonersorganisatie en Huurdersvereniging BOW/HVW gesproken over plattegronden en huurprijsstelling, wat geleid heeft tot een scherpe huurprijs: de gemiddelde huurprijs voor de appartementen bedraagt 600 euro. Naar verwachting worden de appartementen begin eerste kwartaal 2016 opgeleverd.



Al sinds 2009 is Woonstad Rotterdam, samen met de gemeente Rotterdam, in gesprek met de wijk over de vernieuwing van de wijk. Dat heeft geleid tot een convenant dat als basis dient voor de gebiedsontwikkeling. Het resultaat van dit convenant is dat de appartementen in Wielewaal Oost zijn voorgetrokken: de ouderen uit de Wielewaal kunnen in een keer doorverhuizen naar de appartementen. De volgende stap in het hele proces is nu de vormgeving van bestaand Wielewaal. Zodra de appartementen opgeleverd zijn, kan fase 1 van bestaand Wielewaal starten.
 
De appartementen zijn een ontwerp van KAW Architecten en worden gebouwd door Slokker Bouw.
 
Fotografie: Sanne Don