startpagina

SOR start uitvoering groot onderhoud Alver in Hoogvliet

22-04-2016

In de week van 25 tot 29 april start woningcorporatie SOR met de uitvoering van groot onderhoud in woongebouw Alver aan de Alverstraat in Hoogvliet.

SOR start uitvoering groot onderhoud Alver in Hoogvliet

In de vernieuwde Alver worden 65 tweekamerappartementen gerealiseerd voor 50-plussers. De nettohuurprijs wordt maximaal € 586,- per maand. Toekomstige bewoners kunnen in aanmerking komen voor huurtoeslag.
 
Een eerder sloopnieuwbouwplan voor de Alver kwam stil te liggen door veranderde omstandigheden op de woningmarkt en beperkte investeringsmogelijkheden voor SOR door regelgeving. Omdat bleek dat er vleermuizen in de Alver zitten, een beschermde diersoort, mocht de Alver niet worden gesloopt. In overleg met milieuorganisaties, overheden en een deskundige zijn nu speciale vleermuiskasten opgehangen op de naastgelegen Meeuwenhof. Na uitvoering van het groot onderhoud komt op de vernieuwde Alver een definitieve vleermuiskast.
 
De Alver wordt herontwikkeld naar betaalbare tweekamerappartementen
De bestaande appartementen in de Alver worden helemaal gestript, keukens en sanitair worden verwijderd en binnenwanden afgebroken. Binnen het bestaande woonoppervlak worden 65 moderne tweekamerappartementen met een nieuwe indeling gerealiseerd die geschikt zijn voor 50-plussers. De sociale huurwoningen krijgen een nettohuurprijs van maximaal € 586,- per maand.
Verder worden de gemeenschappelijke ruimten zoals de gangen en de trappenhuizen opgeknapt. Het gebouw wordt beter geïsoleerd en krijgt een nieuwe lift. De gevel wordt schoongespoten en de kozijnen worden vernieuwd. De hoofdentree wordt voorzien van een automatische schuifdeur en er komt een moderne videofooninstallatie. Naar verwachting wordt de vernieuwde Alver eind maart 2017 opgeleverd.
 
Herontwikkeling naastgelegen kerk en pastorie naar koopwoningen
SOR is als eigenaar van de kerk en pastorie direct naast de Alver in overleg met projectontwikkelaar Kalliste over de mogelijkheden van herontwikkeling van deze gebouwen. Kalliste heeft een plan ontwikkeld om de kerk en de pastorie te slopen en hier koopeengezinswoningen te bouwen. Kalliste is in gesprek met de gemeente over de benodigde vergunningen en de wijziging van het bestemmingsplan. Naar verwachting duurt het nog minimaal anderhalf jaar voordat de vergunningen rond zijn en de sloop van start kan. Tot die tijd treffen SOR en Kalliste de nodige voorzieningen om de kans op inbraak en/of onveilige situaties in en om de lege gebouwen te minimaliseren.
  
Informatie over verhuur op website SOR
Hoe en wanneer de appartementen in de verhuur gaan, is nu nog niet bekend. Informatie hierover wordt bijgehouden op de website van SOR: www.sor.nl/projecten.