startpagina

QuaWonen verkoopt 55 appartementen in Krimpen aan den IJssel aan Syntrus Achmea

31-08-2016

Woningcorporatie QuaWonen heeft 2 complexen met in totaal 55 appartementen in de markthuur verkocht in Krimpen aan den IJssel.

Dit zijn De Meerkoet met 27 meergezinswoningen en Vijverstaete III met 28 meergezinswoningen en 2 commerciële ruimtes. Beide complexen zijn voorzien van eigen parkeerplaatsen in ondergelegen garages. Koper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die de woningen toevoegt aan het Achmea Dutch Residential Fund. Capital Value begeleidde QuaWonen bij de transactie. De gemeente en de rijksoverheid hebben de transactie goedgekeurd.
 
Directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen: “Volgens de nieuwe Woningwet moeten corporaties zich concentreren op het verhuren van sociale huurwoningen. Het aanhouden van markthuurwoningen behoort niet langer tot onze kerntaak. Daarom hebben we vorig jaar besloten om deze twee complexen te verkopen. We hebben zorgvuldig gezocht naar een betrouwbare organisatie, rekening houdend met de belangen van de zittende huurders.”
 
Peter Appeljan, director Woningbeleggingen van Syntrus Achmea RE&F: “Deze aankoop past in onze strategie om de woningportefeuille ook met bestaande vrije sector huurwoningen uit te breiden. De zestig institutionele beleggers voor wie wij werken, hebben veel geld beschikbaar voor dit type woningen. Voor hen zijn vrije sector huurwoningen een prima belegging.”
 
Kees van Harten, directeur Capital Value: “Wij zien een toenemend aantal corporaties analyses op hun woningbezit uitvoeren. Vooral complexen die buiten de kernregio vallen of niet-DAEB complexen worden vaak als mogelijk te verkopen aangemerkt. Door de grote vraag van beleggers naar bestaande huurwoningen liggen er voor corporaties op dit moment veel kansen”.