startpagina

QuaWonen gaat woningen Kazerneplein opknappen

06-04-2017

De woningen aan het Kazerneplein in Schoonhoven hebben een monumentale uitstraling, maar zijn door verzakkingen van de fundering dringend toe aan onderhoud.

QuaWonen gaat woningen Kazerneplein opknappen

Bij de drie benedenwoningen wordt de vloer vervangen en een nieuwe fundering aangebracht. QuaWonen regelt een tijdelijke, andere woning voor de bewoners van deze woningen. De werkzaamheden beginnen in mei.
 
QuaWonen vindt het belangrijk dat ook woningen met een lage huurprijs van goede kwaliteit zijn. De corporatie besteedt elk jaar zo’n 11 miljoen euro aan regulier onderhoud van de woningen en woongebouwen. Daarvan gaat ruim 7 miljoen euro naar gepland onderhoud van jaarlijks ongeveer 1350 woningen.
 
Dit jaar wordt onder andere de voormalige kazerne in Schoonhoven, met 17 appartementen, opgeknapt. QuaWonen combineert het schilderwerk met het herstel van het dak en de gevels. De drie appartementen op de begane grond krijgen nieuwe, gefundeerde vloeren die het hele gebouw dragen. De bewoners van deze woningen krijgen ook een nieuwe keuken, badkamer en toilet.  
 
Het vervangen van de fundering is zo ingrijpend, dat drie huishoudens tijdelijk hun woning moeten verlaten. QuaWonen regelt voor hen een logeerwoning en een verhuiskostenvergoeding, óf betaalt de kosten voor verhuizing en het opnieuw inrichten van de woning. De corporatie verwacht dat mensen na een kleine drie maanden weer terug kunnen naar hun eigen woning aan het Kazerneplein.