startpagina

Nieuwe complexbeheerder QuaWonen komt uit Syrië

14-02-2017

Als corporatie biedt QuaWonen vergunninghouders een huis. Maar een huis wordt pas een thuis als je kan meedoen in de samenleving.

Nieuwe complexbeheerder QuaWonen komt uit Syrië

Daarom geeft QuaWonen de heer Ammar Almaadanli uit Syrië een kans om als complexbeheerder aan de slag te gaan in de Park- en Vijverflat in Krimpen aan den IJssel.
 
QuaWonen wil graag op meer manieren bijdragen aan goed wonen in de Krimpenerwaard. Directeur-bestuurder Rob van den Broeke: “We zijn ervan overtuigd dat alleen een huis niet gelukkig maakt. Het is ook belangrijk om te kunnen meedoen in de samenleving. Daarom bieden we mensen die om diverse redenen moeilijk aan het werk komen, graag een kans.”
 
Eerder maakte de corporatie bekend dat mensen met een beperking de lunch voor haar medewerkers gaan verzorgen. De kantine en pantry’s werden al bijgehouden door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. En nu gaat de 43-jarige Almaadanli bij QuaWonen aan de slag als complexbeheerder. Hij vluchtte 2,5 jaar geleden uit Syrië.
 
Almaadanli: “Ik wil heel graag weer een vaste baan, zodat ik een toekomst in Nederland kan opbouwen voor mijn gezin. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een dochter en een zoon. Hiervoor heb ik in de kringloopwinkel in Capelle aan den IJssel gewerkt. Ook blijf ik nog één dag per week in het IJsselland ziekenhuis als patiënten vervoerder.”
 
Almaadanli zal eerst meelopen met complexbeheerder Jan de Kwant. De Kwant: “Deze flats zijn een goede afspiegeling van de samenleving. Er wonen wel 35 nationaliteiten en dat gaat goed. Natuurlijk zijn er cultuurverschillen, maar daar komen we altijd wel uit. Ik ben blij met mijn nieuwe collega. Hij kan ons weer meer leren over de Syrische cultuur.”
 
Huisvesten vergunninghouders
In 2015 huisvestte QuaWonen 155 vergunninghouders, in 2016 waren dat er 74. In totaal verhuurt QuaWonen ongeveer 450 woningen per jaar.