startpagina

Geslaagde samenwerking Woonstad Rotterdam en WoonEnergie

09-07-2015

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energieleverancier WoonEnergie zijn in februari dit jaar een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

Doel van de samenwerking is het energiebewuster maken van de huurders van Woonstad Rotterdam, zodat zij een voordeel ervaren in hun woonlasten. En met succes; de gemiddelde potentiële besparing is ca. €170 per adres per jaar.
 
Voor deze pilot boden de energieadviseurs van WoonEnergie advies aan de deur bij huurders, door middel van een EnergieTest, in Rotterdam Alexander. In totaal heeft WoonEnergie 1716 huurders (51%) gesproken. Bij 661 huurders (39% van het aantal gesproken huurders) is de EnergieTest afgenomen, 485 huurders (28%) hebben zich als klant aangemeld bij WoonEnergie. Deze laatste groep huurders gaf een 7,8 als klanttevredenheidscijfer over de wijze van handelen van de adviseurs van WoonEnergie.
 
EnergieTest
De EnergieTest bestaat uit zeven vragen, waarbij huurders kunnen aangeven in welke mate zij energiezuinig gedrag vertonen. Bij de Energietest is gebleken dat de gemiddelde potentiële besparing per adres ca. €170 per jaar is. Op verzoek van Woonstad Rotterdam gaat WoonEnergie een onderzoek uitvoeren naar de effectiviteit van de EnergieTest. Het onderzoek vindt in het najaar plaats.
 
Vervolg project
Op basis van de positieve resultaten hebben beide partijen besloten de samenwerking voort te zetten. Dit betekent dat WoonEnergie voor Woonstad Rotterdam dit jaar ook in andere gebieden van Rotterdam huurders van energieadvies gaat voorzien. De wijken in Rotterdam Zuid komen hierbij als eerste aan bod.
 
WoonEnergie
WoonEnergie is in 2002 ontstaan uit de samenwerking van woningcorporaties en Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties, met als doel huurders energie te leveren tegen lage tarieven en daarmee lagere woonlasten te bewerkstellingen. Zo geeft WoonEnergie een Top 3 prijsgarantie, waardoor het tarief tot de drie voordeligste van Nederland hoort.
WoonEnergie bedient ruim 70.000 huishoudens die huren bij circa honderd corporaties. Hiermee draagt de energieleverancier ook bij aan de besparings- en duurzaamheidsdoelstellingen van huurders en corporaties.
 
Woonstad Rotterdam
Woonstad Rotterdam blijft werken aan een kwalitatief, duurzame woningvoorraad die ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk en betaalbaar is. Uitgangspunt hierbij zijn de landelijke afspraken op het gebied van energielabels en CO2-reductie. Woonstad Rotterdam heeft een duurzaamheidsprogramma opgetuigd waar de komende tien jaar 100 miljoen euro extra in geïnvesteerd wordt. Naast het verder verduurzamen van de Rotterdamse woningvoorraad zet Woonstad Rotterdam in op het stimuleren van bewoners om energie te besparen, met als uiteindelijk doel de woonlasten betaalbaar te houden.