startpagina

Gerenoveerde Prinses Margrietflat impuls voor woonzorggebied Bramante

09-06-2015

Moderne, ruime appartementen met alle nodige voorzieningen om de hoek die op lange termijn nodig zijn.

Gerenoveerde Prinses Margrietflat impuls voor woonzorggebied Bramante

Daar kozen de nieuwe bewoners voor toen zij onlangs in hun nieuw opgeleverde, gerenoveerde woning trokken in De Nieuwe Margriet. Woensdag 10 juni aanstaande wordt de gerenoveerde flat feestelijk opgeleverd aan de nieuwe bewoners.
 
Woonstad Rotterdam heeft 165 woningen samengevoegd naar 114 woningen, waarvan 80 met een ruime, lichte plattegrond van maar liefst 84 m2. Het bijzondere patroon van de vergrote balkons maakt De Nieuwe Margriet een blikvanger in de omgeving. De toevoeging van deze appartementen maakt het wonen in het gebied aantrekkelijk voor meer doelgroepen. Niet alleen in de sociale huur en koop, maar ook in de vrije sector is er in het gebied Bramante vraag naar woningen waar mensen langer zelfstandig kunnen wonen. De woningen zijn zo ontwikkeld dat langer zelfstandig thuis wonen écht gefaciliteerd wordt. De Nieuwe Margriet is met verbrede galerijen rolstoel- toegankelijk gemaakt. Daarnaast zijn er 12 woningen geschikt voor mensen in een rolstoel. De woningen zijn levensloopbestendig en de energieprestatie van het gebouw is van een label F/G naar een label A gebracht.
 
Jonge architecten kregen via een prijsvraag de kans een ontwerp in te dienen. Het ontwerp van het Rotterdamse Stereo Architects met de ruime en gevarieerde balkons biedt bewoners een ruim zicht op de groene omgeving van Prinsenland en verbetert hun wooncomfort aanzienlijk. Bij dit ontwerp is nadrukkelijk geluisterd naar de wensen van de voormalige bewoners. De indeling is samen met bewoners ontworpen.
 
De renovatie van de Prinses Margrietflat is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Bramanteplein, waarvan Woonstad Rotterdam initiatiefnemer en trekker is, in samenwerking met gemeente, zorgpartijen, marktpartijen en bewonersvertegenwoordigers. Met de ontwikkeling van de voorzieningen en accommodaties in het gebied willen Woonstad Rotterdam en de gemeente Rotterdam de Wonen-zorg-welzijn structuur versterken. Een belangrijke troef is de ontwikkeling van Het Alexanderhof. Hier wordt ontmoeting voor bewoners georganiseerd in samenwerking met welzijnspartners Pameijer en Laurens. Optisport start er een fitness- en zwemprogramma. De totaalontwikkeling omvat, naast deze multifunctionele accommodatie, de toevoeging van koopwoningen, een gedifferentieerder woningaanbod, verbetering uitstraling flats en investeringen in de buitenruimte. Met ontmoeting, sport, welzijn en het winkelcentrum op loopafstand en –vanaf 2016- het Gezondheidscentrum vlak voor de deur in het oude Prinsenhofgebouw staat De Nieuwe Margriet in het centrum van gebied Bramante en biedt daarmee alle mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.