startpagina

Energieproject QuaWonen uitgelicht: van energielabel E naar A

21-07-2016

De 12 woningen in de Boezemstraat en Molenvlietsingel in Krimpen aan den IJssel worden verbeterd van gemiddeld energielabel E naar gemiddeld label A.

Bewoners profiteren straks van een veel lagere energierekening. Ook wordt hun woning veel comfortabeler. QuaWonen maakt dit jaar in totaal 200 woningen energiezuiniger.
 
De 8 woningen aan de Boezemstraat staat er alweer mooi bij. Ze zijn voorzien van een nieuwe isolerende gevel, die voor de bestaande is geplaatst. Aannemer NBU kreeg subsidie voor dit innovatieve product. Daarnaast zijn de daken geïsoleerd en zijn de woningen voorzien van mechanische ventilatie.
 
Mevrouw Staal woont al 12 jaar in de Boezemstraat. Ze is blij dat de woning nu goed geïsoleerd is. “Dit was een heel koud huis in de winter. Ik zat dan met mijn voeten op een kersenpittenkussen om warm te blijven. Natuurlijk heb je enige hinder van de werkzaamheden. En door het slechte weer duurden de werkzaamheden langer dan verwacht. Maar de mannen werken hard en zijn heel behulpzaam. Het is nog te kort om resultaat op de energierekening te zien, maar het voelt in huis al aangenamer. En met de nieuwe gevel ziet mijn woning er weer prachtig uit.”
 
Na de zomer worden nog de 4 woningen aan de Molenvlietsingel aangepakt. De bewoners van deze woningen zitten er naar verwachting in september weer netjes en warm bij.
                                                                                                                    
Resultaten energiebeleid QuaWonen
QuaWonen wil de woonlasten van haar huurders beperken en hun wooncomfort vergroten. Eind 2015 had 53% van alle woningen het groene energielabel A, B of C. Bij de nulmeting in 2009 had slechts 24% van de woningen zo’n groen label. QuaWonen investeert dus volop in de verbetering van de energiekwaliteit, zowel in nieuwbouw als in renovatie.