startpagina

Eerste paal voor grootschalige vernieuwing Ridderkerk-Centrum

11-03-2016

Vandaag is de symbolische eerste paal geslagen voor de eerste fase van de nieuwbouw in het centrum van Ridderkerk.

Eerste paal voor grootschalige vernieuwing Ridderkerk-Centrum

Wethouder Smit verrichtte samen met leerlingen van omliggende scholen deze feestelijke handeling. Hiermee is het officiële startsein gegeven van de vernieuwing van het woningbezit van woningcorporatie Woonvisie in dit gebied.

Woonvisie vernieuwt in Ridderkerk-Centrum de komende jaren in totaal ruim 400 portiek- en eengezinswoningen uit begin jaren ’50. Dit is het grootste vernieuwingsplan dat Woonvisie tot nu toe had. In fase 1 zijn 202 woningen gesloopt en worden er 164 nieuwe woningen gebouwd. In het nieuwe bestemmingsplan zijn appartementen, grondgebonden seniorenwoningen en eengezinswoningen opgenomen. 140 woningen krijgen een sociale huurprijs en 24 komen in het midden huursegment. Met dit gevarieerde woningaanbod speelt Woonvisie in op de vraag naar woningen die goed toegankelijk zijn voor senioren, eengezinswoningen en naar energiezuinige woningen.
 
Het woningbouwplan kwam tot stand in een design & build uitvraag, gewonnen door Boele & van Eesteren onderdeel van VolkerWessels. Naar verwachting zijn begin 2017 alle 164 woningen van fase 1 opgeleverd. In januari spraken Woonvisie en Boele &van Eesteren al de intentie uit om ook fase 2 samen te realiseren. Fase 2 omvat de sloop van 101 woningen en het terugbouwen van 85 eengezinswoningen. Het streven is om de 85 woningen als nul-op-de-meter-woningen uit te voeren. Nul-op-de-meter betekent dat de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat bij een gemiddeld gebruik. Er wordt dus niet meer energie verbruikt, dan er wordt opgewekt. De werkzaamheden van fase 2 zijn gepland in 2018.
 
#####
 
Over Woonvisie
Woningcorporatie Woonvisie is een ondernemende huisvester van mensen met een bescheiden inkomen aan de zuidrand van Rotterdam. Wij bieden betaalbare en passende huurwoningen in prettige buurten. Nu en in de toekomst.  
Woonvisie bezit ongeveer 9.000 woningen in Ridderkerk en Albrandswaard. Ook is zij eigenaar van maatschappelijk- en bedrijfsvastgoed in de vorm van onder andere zorgcentra en winkels.
We stellen ons tot doel onze woningvoorraad aantrekkelijk te houden bij veranderende wensen van onze klanten en hierbij in te spelen op klimaatverandering, eindige fossiele energiebronnen en sterk gestegen energiekosten in verhouding tot woonlasten.
 
Over Boele & van Eesteren
Boele & van Eesteren is een innovatieve ontwikkelende aannemer, gespecialiseerd in grootschalige complexe woning- en utiliteitsbouwprojecten. Boele & van Eesteren is onderdeel van VolkerWessels, een Nederlands bouwconcern met een decentrale organisatievorm en zo’n 120 ondernemingen. We zijn actief in drie marktsectoren: Bouw & Vastgoed, Infrastructuur en Energie & Telecom. VolkerWessels bouwt met zo’n 15.000 medewerkers aan wonen, werken, mobiliteit, energie & telecom. We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en exploiteren. Dit doen we voor onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in brede zin. VolkerWessels is een onderneming die kansen benut en duurzame innovaties introduceert.