startpagina

Eerste ombouwproject van zorgvastgoed van SOR van start

29-04-2016

Van verzorgingshuis naar betaalbare appartementen voor senioren

Eerste ombouwproject van zorgvastgoed van SOR van start

Woningcorporatie SOR is gestart met de transformatie van het voormalig verzorgingshuis Schutse tot een nieuw woonconcept voor zelfstandig wonen. In de vernieuwde Schutse in Rotterdam-Ommoord worden huurappartementen gerealiseerd voor senioren en voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. De appartementen krijgen voornamelijk een sociale huurprijs.
 
SOR transformeert het voormalig verzorgingshuis Schutse tot een nieuw woonconcept. Het gebouw aan de Cordell Hullplaats in Ommoord wordt volledig omgebouwd tot een eigentijds woongebouw waar mensen zelfstandig kunnen wonen met zorg binnen handbereik. De kleine zorgkamers maken plaats voor ruim 120 betaalbare huurwoningen voor senioren en 15 woningen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Het eerste ombouwproject van zorgvastgoed van SOR
Door het kabinetsbeleid ‘scheiden wonen en zorg’ komen verzorgingshuizen in Nederland op termijn leeg te staan. Ouderen zullen langer thuis blijven wonen en zelf hun zorg inkopen. De herontwikkeling  van de Schutse is het eerste voorbeeld van de transformatieopgave van woningcorporatie SOR om haar verzorgingshuizen een nieuwe bestemming te geven. “Bij het ombouwen streven wij ernaar om zoveel mogelijk betaalbare woningen te realiseren voor mensen met alleen AOW. Zo willen we voorzien in de toenemende vraag van het aantal mensen met een beperkt inkomen én een eventuele zorgbehoefte”, aldus Hassan Najja, directeur-bestuurder van SOR.


Twee nieuwe woonformules: De ZorgButler en Thomas op Kamers
Op de 1e tot en met de 9e verdieping worden honderddrieëntwintig appartementen gerealiseerd voor de ZorgButler. Hier kunnen senioren zelfstandig wonen in een veilige omgeving met de zorg 24/7 binnen handbereik. De opzet is kleinschalig. De zorg wordt georganiseerd door drie zorgondernemers die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen drie verdiepingen. Op de begane grond wordt de eveneens nieuwe formule Thomas op Kamers gevestigd; een vijftiental appartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze wonen zelfstandig en gaan naar hun werk, maar worden daarbij begeleid en ondersteund door een zorgondernemer die fungeert als begeleider, hospita en zorgverlener ineen.

ZorgButler: initiatief van De Drie Notenboomen en SOR
Samen met De Drie Notenboomen, bekend van succesformules Thomashuizen en Herbergier, ontwikkelde SOR een innovatief woonconcept, de ZorgButler genaamd. Bij de ZorgButler woont iedereen zelfstandig in een eigen huurappartement. De bewoner kiest zelf de gewenste begeleiding en zorg. Hiervoor kan men een beroep doen op het pgb of de wmo. Zo houdt de bewoner zo lang mogelijk de regie over het eigen leven.

Informatie over verhuur appartementen
Belangstellenden voor de woningen kunnen contact opnemen met de ZorgButler en Thomas op Kamers via Rina de Groot (0182) 550 433.