startpagina

De eerste 150 rookmelders zijn geplaatst!

23-05-2016

In het kader van “Veiligheid & Gezondheid” werken Waterweg Wonen en de Brandweer Rotterdam – Rijnmond samen om huurders bewust te maken van brandveiligheid in de eigen woning.

De eerste 150 rookmelders zijn geplaatst!

Op 1 maart is de samenwerking officieel gestart in het seniorencomplex aan de Marnixlaan. Inmiddels hebben de bewoners allemaal een persoonlijke woningcheck gekregen en zijn er 150 rookmelders geplaatst!

Maar we gaan verder
Na de kick-off aan de Marnixlaan wordt de samenwerking voortgezet in de huurwoningen van de P.K. Drossaartstraat, Prins Hendrikstraat en de Stationsstraat. In totaal worden er nog 450 woningchecks uitgevoerd en evenveel rookmelders geplaatst.
 
Risico op woningbrand reduceren
Uit onderzoek is gebleken dat brand in een woning voornamelijk wordt veroorzaakt door onbewust menselijk handelen. Om de risico’s van een woningbrand zo veel mogelijk te reduceren werken beide partijen graag samen. Ze doen dit volgens het project “Veilig leven”.
 
Bewustwording is erg belangrijk
Waterweg Wonen en Brandweer Rotterdam- Rijnmond geven regelmatig tips en tricks om brand in de woning te voorkomen of hoe u moet handelen als het toch verkeerd gaat. Deze tips kunt u lezen en volgen op de facebookpagina van Waterweg Wonen en Rijnmondveilig of op de websitepagina www.veiligheid-voorop.nl.