startpagina

Burendag met het Leefbaarheidsfonds

01-09-2015

U kunt voor Burendag een bijdrage aanvragen uit het Leefbaarheidsfonds van QuaWonen.


Op 26 september is het weer Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat u samen kunt vieren met buren en de buurt. Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. U kunt ook hiervoor een bijdrage aanvragen uit het Leefbaarheidsfonds van QuaWonen.
 
QuaWonen vindt het belangrijk dat u prettig woont in uw buurt of wijk. Daarom heeft de corporatie sinds een half jaar het Leefbaarheidsfonds. Dit stimuleert om – samen met uw buren - uw buurt gezelliger, schoner, groener of veiliger te maken. Dat doet QuaWonen door eigen initiatief te belonen. U weet zelf immers het beste waar uw buurt behoefte aan heeft. U komt met het idee en voert het uit, QuaWonen stelt geld beschikbaar. In het eerste half jaar van het fonds zijn 46 van de 50 aanvragen gehonoreerd!

Hoe werkt het?
  • U hebt een goed idee dat een bijdrage levert aan uw buurt. Dat kan gaan over het opknappen van de woonomgeving of het gebouw. Of over het bevorderen van ontmoeting en betrokkenheid tussen buren, bijvoorbeeld een straatspeeldag of een muzikale lunch.
  • De personen die profiteren van het idee, zijn huurders van QuaWonen of bewoners in een buurt met veel huurwoningen van QuaWonen.
  • U maakt een duidelijk plan met een begroting en regelt de activiteit zelfstandig, samen met andere vrijwilligers.
  • Na afloop maakt u een kort verslag met financiële verantwoording.
Al uitgevoerde initiatieven
Benieuwd naar de buurtinitiatieven die al een beroep deden op het Leefbaarheidsfonds? Ga dan naar de website van QuaWonen, menu Omgeving, Prettig wonen – leefbaarheidsfonds. Hier ziet u wat voor soort aanvragen het Leefbaarheidsfonds al gesteund heeft. Ook vindt u hier het aanvraagformulier.
Of bekijk de foto’s op de speciale Facebookpagina ‘Leefbaarheidsfonds QuaWonen’.