startpagina

Bewoners Molukse wijk overtuigend akkoord met renovatie

21-09-2015

QuaWonen gaat de Molukse wijk in Krimpen aan den IJssel in 2016 flink opknappen

Bewoners Molukse wijk overtuigend akkoord met renovatie

Een grote meerderheid van de bewoners stemde in met de plannen. Na de renovatie van de 53 woningen zullen bewoners flink op hun energie gaan besparen, en zal hun woning veel comfortabeler zijn. Daarnaast krijgt de gevel een facelift, waardoor de wijk een hele nieuwe uitstraling krijgt.

QuaWonen is al geruime tijd in overleg met de Werkgroep Verontruste Molukse Wijkbewoners. In samenspraak met hen is er eind augustus een voorstel aan de bewoners gepresenteerd. Maar liefst 85% van de bewoners heeft nu ingestemd met de renovatie en extra energiemaatregelen. Dit hoge percentage staat voor veel draagvlak onder de bewoners en betekent dat QuaWonen de werkzaamheden bij alle woningen zal uitvoeren (behoudens bezwaar van tegenstemmers).

Voor de energiemaatregelen betalen bewoners een zeer geringe huurverhoging (gemiddeld 5 euro voor de eengezinswoningen), die ze gegarandeerd terugverdienen op de energierekening. 

De werkzaamheden
De woningen krijgen nieuwe kozijnen, voor- en achterdeuren met het extra isolerende HR++glas, nieuwe dakkapellen, mechanische ventilatie, dak- en vloerisolatie. Als extra heeft QuaWonen ook nog besloten de gevels aan de buitenzijde te isoleren, waardoor de hele woning een facelift krijgt. De wijk krijgt hierdoor weer een eigentijdse uitstraling zonder het eigen karakter te verliezen.

Bewoners kunnen per rijtje woningen kiezen uit een aantal kleurstellingen voor de gestucte gevelvlakken en draaiende ramen en deuren. Ook komt er een keuze voor twee typen voordeuren.

Planning
Op verzoek van de bewoners begint de renovatie in januari 2016. In oktober wordt een proefwoning gemaakt, zodat bewoners een voorproefje krijgen van hoe de hele wijk er straks uit gaat zien. De werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Hemubo, dat ook de renovatie van de omliggende Slim & Snel-wijk heeft gedaan.