startpagina

24 juni start Nieuwbouw Kleinrijk fase 1 Overschie

17-06-2015

Woensdag 24 juni start in Overschie de bouw van de 1e fase van het nieuwbouwproject ‘Kleinrijk’. Woonstad Rotterdam realiseert in het gebied rond de Strijpesingel en het Blankenburgerpark een plan met 79 ruime eengezinswoningen. Met veel groen en ruimte om te spelen ontstaat hier een heel nieuw woonbuurtje, gelegen binnen de bestaande wijk Overschie.

24 juni start Nieuwbouw Kleinrijk fase 1 Overschie

De feestelijke bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 juni vanaf 15.00 uur. Jeroen van der Steen, vice-voorzitter van de gebiedscommissie Overschie, slaat dan samen met bestuursvoorzitter Maria Molenaar van Woonstad Rotterdam en enkele kopers van de nieuwbouwwoningen de eerste paal. Passend bij het project ‘Kleinrijk’ vindt de officiële handeling plaats in een kindvriendelijke sfeer.

De woningen zijn ontworpen door Venster architecten en worden gekenmerkt door de typische architectuur van de jaren ’30. De eerste fase telt 19 koopwoningen en 8 vrije sector huurwoningen. Met koopprijzen vanaf €179.500 v.o.n. en huurprijzen vanaf €869 per maand, zijn de woningen scherp geprijsd. Alle koopwoningen uit fase 1 zijn inmiddels verkocht. De verhuur van de vrije sector huurwoningen gaat van start vanaf het slaan van de 1e paal op 24 juni.

Op woninggebied is Overschie de laatste jaren volop in beweging. In het plan ‘Kleinrijk’ maken uiteindelijk 10 verouderde portiekflats plaats voor nieuwbouw van eengezinswoningen. Vorig jaar werd aan de westkant al het nieuwbouwproject De Entree opgeleverd. Met het nieuwe winkelcentrum De Hoge Schie, vier basisscholen, een zwembad, een wijktheater en een bibliotheek beschikt de wijk bovendien over een breed aanbod aan dagelijkse voorzieningen.

Fase 2 dat bestaat uit 16 singelwoningen is nu in verkoop. Deze woningen zijn ruimer van opzet en te koop vanaf € 224.500,-. Meer informatie over het project is te vinden op www.kleinrijk.nl. De woningen worden verkocht door Prins Makelaardij: 010-4379480 en Ooms Rotterdam: 010-4248888.