startpagina

Eerste huurders G.A. Brederolaan krijgen sleutel uitgereikt

14-11-2023

Op maandagochtend 13 november startte Maasdelta Groep met de oplevering van 47 sociale huurwoningen aan de G.A. Brederolaan in Maassluis. De eerste sleutel werd symbolisch uitgereikt door wethouder Sjoerd Kuiper aan twee echtparen.

Eerste huurders G.A. Brederolaan krijgen sleutel uitgereikt

Aan de G.A. Brederolaan zijn 47 energiezuinige woningen in de sociale huursector gebouwd ter vervanging van verouderde duplexwoningen. De nieuwe woningen zijn groter dan de oude woningen en zijn energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. Ballast Nedam heeft de 47 woningen gebouwd in opdracht van Maasdelta. In de komende weken ontvangen de andere huurders van de G.A. Brederolaan ook de sleutel.
 
“Met het opleveren van deze 47 nieuwe, energiezuinige sociale huurwoningen ronden we weer een deel van de stadsvernieuwing in het centrum af. De nieuwe woningen zijn duurzaam en worden verwarmd met een warmtepomp. Door de klimaatadapatieve maatregelen zoals het gescheiden rioolstelsel komen de woningen niet meer onder water te staan bij zware regenbuien. Extra mooi is dat de helft van de woningen aan Maassluise starters zijn toegewezen, die starters hebben het namelijk erg moeilijk.”, aldus wethouder Sjoerd Kuiper. “Samen bouwen we met Maasdelta aan betaalbare en duurzame woningen voor onze inwoners.”
 
Over de woningen
De architectuur van de twee woonblokken is afgestemd op de bestaande woningen in de omgeving. Dit komt met name tot uiting in de gebruikte kleuren van de bakstenen in de gevel. De woningen zijn in drie verschillende breedtes gebouwd om zowel gezinnen als starters aan te spreken. Elke woning heeft een woonkamer aan de tuinzijde met een open keuken aan straatzijde. Afhankelijk van het woningtype 2 of 3 slaapkamers en een zolder. Er is ook een achtertuin met een houten berging.
 
De woningen zijn in oktober 2023 te huur aangeboden via Woonnet-Rijnmond
Alle woningen zijn verhuurd. Het merendeel van de huurders komt uit Maassluis. Als u in aanmerking wilt komen voor een woning in een volgend project, let dan op Woonnet-Rijnmond. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het belangrijk om hier als woningzoekende ingeschreven te staan: www.woonnetrijnmond.nl.