startpagina

Ressort Wonen presenteert nieuw strategisch meerjarenplan

10-02-2017

Woningcorporatie Ressort Wonen uit Rozenburg (Rotterdam) heeft een nieuw strategisch meerjarenplan vastgesteld.

Ressort Wonen presenteert nieuw strategisch meerjarenplan

Onder de titel ‘Duurzaam Betrokken’ laat Ressort Wonen opnieuw zien dat zij de focus heeft op betaalbaar en duurzaam wonen in Rozenburg. De woningcorporatie is en blijft nauw betrokken bij haar huurders en woningzoekenden en de samenwerking met bewoners wordt intensiever en meer op basis van gelijkwaardigheid. De dienstverlening wordt gemoderniseerd, onder meer door het gebruik van nieuwe media. Nieuw is dat Ressort Wonen, als het nodig en verstandig is, ook bereid is te investeren buiten Rozenburg.

Betrokkenheid en draagvlak
Met de nieuwe strategie is Ressort Wonen klaar voor de toekomst. Hij is ontstaan in vele gesprekken met belanghouders: Huurdersvereniging Rozenburg (HVR), vertegenwoordigers van gemeente Rotterdam, zorgpartners, de accountant, de Autoriteit Woningcorporaties en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. De HVR heeft inmiddels positief geadviseerd over het plan en er is ook draagvlak onder de medewerkers en de Raad van Commissarissen.

Focus op Rozenburg
Ressort Wonen is de enige woningcorporatie die actief is in Rozenburg, dat deel uit maakt van Rotterdam. Dit bijzondere dorp is omsloten door industrie en de Nieuwe Waterweg en is verrassend groen. Rozenburg heeft een zeer actief verenigingsleven en het is er goed wonen! Ressort Wonen zet er vol op in om ook in de toekomst betaalbare en duurzame huurwoningen te kunnen bieden. Waar mogelijk wil de corporatie dit ‘sneller, beter én meer’ doen. Persoonlijk contact en digitale dienstverlening worden steeds meer gecombineerd (niét vervangen!). Ressort Wonen zal haar steentje zeker bijdragen aan een duurzaam, sterk en leefbaar Rozenburg.

Op vol vermogen
Sinds jaar en dag voert Ressort Wonen een verstandig beleid en dat heeft er voor gezorgd dat de corporatie financieel kerngezond is. Ze kan feitelijk meer bijdragen dan Rozenburg op lange termijn nodig heeft en is ook bereid om in de toekomst volkshuisvestelijk te presteren in Voorne-Putten en/of elders in Rotterdam. Er zijn nog geen concrete plannen in die richting. Wel maakt de nieuwe strategie duidelijk aan welke randvoorwaarden zulke investeringen moeten voldoen.