startpagina

Eerste sleutel voor huurappartementen Parksingel Wilgenrijk

03-11-2023

Maasdelta Groep is gestart met het opleveren van 22 sociale huurappartementen in de wijk Wilgenrijk van Maassluis. Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting) reikte donderdag 2 november 2023 de eerste sleutel uit aan bewoner mevrouw Vreugdenhil-van Dijk

Eerste sleutel voor huurappartementen Parksingel Wilgenrijk

Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. ruimtelijke ordening en volkshuisvesting) legt trots uit: “De oplevering van deze duurzame appartementen in Wilgenrijk is goed nieuws voor woningzoekenden. Deze nieuwbouw van sociale huurwoningen biedt stadsgenoten de kans op een nieuwe levensfase in een nieuw thuis. Daarbij krijgen ouderen de kans te verhuizen van een eengezinswoning naar een appartement, wat gezinnen elders in de stad weer een kans biedt op een ruimere woning. Namens het gemeentebestuur feliciteer ik de eerste bewoners van harte met hun nieuwe woning en ik wens ze veel woonplezier.”

Parksingel
De komende twee weken ontvangen alle huurders de sleutels van hun appartementen aan de Bleek. Sinds de kijkdag voor bewoners begin juli, kijken de huurders uit naar dit moment. Bewoners kunnen vanaf nu gaan genieten van de moderne en duurzame appartementen die aannemer Thunnissen voor Maasdelta heeft gebouwd. De woningen zijn aangesloten op bodembronnen, waardoor ze duurzaam worden verwarmd en in de zomer iets kunnen koelen. De appartementen zijn mooi op het zuidoosten gelegen met een terras of balkon, keuken en een eigen berging. Het woongebouw met de 4 woonlagen en schuine dakkap past mooi in de opzet van Wilgenrijk. Met de groene hagen rondom het appartementengebouw, vleermuis-, mus- en zwaluwkasten in de gevel en een Wilgenrijk bankje voor de bewoners , heeft Maasdelta een gebouw gemaakt dat past in de natuurvriendelijke en ontspannen Wilgenrijk-omgeving.
 
De 22 woningen zijn in november 2022 te huur aangeboden via WoonnetRijnmond
Alle appartementen in dit woongebouw zijn verhuurd. Het wordt een mix van verschillende nieuwe bewoners. Zo zijn er bewoners via de senioren wooncoach geselecteerd, zijn er woningen aan inwoners vanuit Maassluis toegewezen en komen enkele bewoners van buiten Maassluis. Maasdelta en Thunnissen gaan nog eenzelfde gebouw maken in Wilgenrijk. De bouw hiervan is inmiddels gestart en komt aan de Twijg . De verhuur start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024. Als u in aanmerking wil komen voor een woning in het volgende woongebouw, let dan op Woonnet Rijnmond. Als er woningen beschikbaar komen, dan worden deze geplaatst op www.woonnetrijnmond.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het belangrijk om hier als woningzoekende ingeschreven te staan: www.woonnetrijnmond.nl.
 
Wilgenrijk Maassluis
Wilgenrijk is de schoonheid en kracht van Nederland in zijn meest pure vorm. Het gebied is groen, waterrijk en landelijk. Lanen, straatjes en pleintjes gaan aangenaam op in de boomrijke, groene omgeving. Kinderen banjeren in een natuurlijke omgeving en spelen bij en op het water. Wie hier woont, geniet van een kalme, ontspannen manier van leven in een prettige omgeving.