startpagina

Wooncompas viert oplevering hofwoningen in het unieke concept van Knarrenhof: Hof van Ridderkerk

22-05-2024

Woningcorporatie Wooncompas en Knarrenhof vierden op donderdag 16 mei 2024, samen met gemeente Ridderkerk en de nieuwe bewoners, de oplevering van 20 koopwoningen en 7 sociale huurwoningen in Hof van Ridderkerk.

Wooncompas viert oplevering hofwoningen in het unieke concept van Knarrenhof: Hof van Ridderkerk

Feestelijke oplevering
Op donderdag 16 mei vond de feestelijke oplevering plaats van het unieke woonconcept van Knarrenhof: Hof van Ridderkerk. De feestelijke middag begon met een openingswoord van een zeer betrokken bewoner. Vervolgens namen Peter Prak  (oprichter van Stichting Knarrenhof), architect Rude de Vroomen (partner van Architenbureau Inbo) en aannemer Rob Vink (van Bouwbedrijf Frans Vink & zonen) de microfoon over en vertelden over het unieke concept, het ontwerp en de realisatie. Directeur vastgoed van Wooncompas (Peter Kranenburg) benadrukte de behoefte aan dit soort bijzondere concepten en sprak zijn bewondering uit voor de geslaagde mix van koop- en huur onder één dak. Wethouder Kees van der Duijn Schouten sprak als laatste de genodigden toe en nodigde iedereen uit voor het officiële gedeelte.
 
Daarna was de onthulling van het bord aan de zijgevel van het Hofhuys. Samen met een bewoner onthulde de wethouder het bord. Het bord met de namen van de eerste bewoners staat symbool voor het unieke Knarrenhof concept: een woonconcept waarbij de bewoners centraal staan. Na de onthulling van het bord was het tijd voor een gezamenlijke proost.
 
Hof van Ridderkerk
Hof van Ridderkerk is een samenwerking tussen Wooncompas en Stichting Knarrenhof. Mooie nieuwe huizen in een hofje waar in totaal 27 bewoners met elkaar wonen, naar elkaar omkijken en elkaar ontmoeten in het gezamenlijke Hofhuys en de gezamenlijke Hoftuin. Sinds 1 maart van dit jaar verhuurt Wooncompas zeven sociale huurwoningen in Hof van Ridderkerk.
 
“In Hof van Ridderkerk wonen huurders en kopers verdeeld over het gebouw. Zo ontstaat er een mooie gemeenschap van gelijkgestemden. Die zeven sociale huurwoningen zijn prachtig, maar veel te weinig. We zoeken actief naar manieren om collectief wonen op een goede en eigentijdse manier op te schalen.” aldus Harro Zanting, bestuurder van Wooncompas.
 
Stichting Knarrenhof ®: leuk, veilig en zelfstandig wonen
Knarrenhof is een combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Hierdoor ontstaat een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. Knarrenhof is bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het is geen woongroep, maar een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteert. Knarrenhof is voor mensen vanaf 45 jaar. De spreiding van leeftijden draagt bij aan de diversiteit en dynamiek in een Hof. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.