startpagina

Digitale InkomensVerklaring live; innovatie in het hart van Maaskoepel

26-03-2024

We zijn trots dat we in de landelijke pilotgroep Digitale InkomensVerklaring (DIV) onze rol mochten pakken. Het was een lang traject waarin we op vele vlakken, als ware Willy Wortels en Lampje, moesten 'uitvinden'.

Digitale InkomensVerklaring live; innovatie in het hart van Maaskoepel

Zelfs de wet moest worden aangepast. Maar het is zover; de Digitale InkomensVerklaring staat sinds 12 maart live. Zoals Annemarieke van Ettinger-van Herk formuleerde; “Pure innovatie, recht in het hart van Maaskoepel”.

Woningzoekenden kunnen veilig, makkelijk en snel hun inkomen via MijnOverheid delen op WoonnetRijnmond. Uit de resultaten van een eerdere pilot werd al duidelijk dat woningzoekenden daar heel gelukkig van werden. Zelf zien hoe het werkt? https://www.youtube.com/watch?v=QA_7Twu8eDk&t=2s

Onze corporaties krijgen met de DIV een betrouwbare tool in de strijd tegen inkomensfraude én een efficiënter werkproces. Onze ontwikkelpartner in deze pilot Maasdelta formuleert het zo: “Fijn om als één van de eerste corporaties betrokken te zijn geweest bij deze goede ontwikkeling”.

Dat levert merkbaar meerwaarde. En daar houden we van.

We gaan met vertrouwen de proefperiode in en kijken uit naar het moment waarop deze innovatie landelijk kan worden uitgerold. Op korte termijn kunnen dan alle woonruimtebemiddelaars en corporaties in Nederland profiteren van de DIV en onze lessons learned.

We werkten afgelopen jaren samen met BZK, Aedes, Steadion, SVH, CazasWonen, SWRU, Maasdelta en natuurlijk Embrace aan de DIV. De DIV is gelijk opgenomen in de standaard van Embrace Housing.

Zo maken we samen woonruimtebemiddeling beter.