startpagina

120 woningen in IJsselmonde klaar voor de toekomst

10-06-2024

Na een verbouwing van een jaar heeft Woonbron op woensdag 5 juni de vernieuwde Tuynenburghflat feestelijk opgeleverd. In het bijzijn van de bewoners en aannemer Coen Hagedoorn Bouw onthulde Woonbron directeur Arthur Oerlemans de fotowand in de vernieuwde entree. Met - hoe kan het ook anders - een typisch Rotterdams beeld.

120 woningen in IJsselmonde klaar voor de toekomst

Met dit project is de kwaliteit van het woongebouw met de 120 corridorwoningen aanzienlijk verbeterd. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het aanpakken van kozijnen, het aanbrengen van brandwerende voorzieningen tussen de woningen en betonherstel en schilderwerk. Verder zijn de algemene ruimtes opgeknapt, de vloeren vernieuwd en de entree aangepakt. Bijna alle bewoners hebben een nieuwe badkamer gekregen en ongeveer de helft een nieuwe keuken. Bewoners die daarvoor hebben gekozen, kregen tegen een kleine huurverhoging zonneschermen ter beperking van hittestress. Op het dak zijn 156 zonnepanelen geplaatst.

Meer wooncomfort
Met dit project draagt Woonbron bij aan het verbeteren en verduurzamen van de sociale voorraad in Rotterdam. Woonbron directeur Arthur Oerlemans: “Ik ben me ervan bewust dat bewoners bij dit soort ingrijpende werkzaamheden de nodige overlast ervaren. Maar tegelijkertijd is het mooi om te zien dat de bewoners nu meer wooncomfort hebben. Later dit jaar sluiten we het woongebouw ook aan op het warmtenet. Daarmee leveren we een mooie bijdrage aan het verbeteren en verduurzamen van woningen voor de sociale verhuur.”

Rapportcijfer 9
Bij het verbeteren en verduurzamen van de Tuynenburgh heeft aannemer Coen Hagedoorn Bouw vier verschillende bouwstromen ingezet. Projectleider Michel van Breugel: “Dat is heel intensief voor de bewoners. Daarom hebben we ze ook steeds op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. We krijgen van de bewoners een 9 als gemiddeld rapportcijfer. Met dat cijfer en het eindresultaat kunnen we heel tevreden zijn.”

De Tuynenburgh ligt aan de oostrand van de wijk Tuinenhoven in Groot IJsselmonde.