startpagina

Woonvisie investeert in de jeugd27

27-05-2014

Woonvisie investeert niet alleen in toekomstbestendige woningen, maar ook in haar toekomstige bewoners, misschien wel toekomstige medewerkers.

Woonvisie investeert niet alleen in toekomstbestendige woningen, maar ook in haar toekomstige bewoners. Misschien wel toekomstige medewerkers, want afgelopen maandag hebben studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool InHolland haar kantoor bezocht.
De studenten waren de winnaars van een praktijkdag die InHolland voor het eerst voor haar studenten had georganiseerd. Woonvisie had destijds een casus voorbereid die de studenten moesten oplossen. De studenten met het beste idee wonnen een bedrijfsbezoek. Tijdens dit bedrijfsbezoek hebben zij uitleg gekregen over het opsporen en ontmantelen van een hennepplantage, kregen zij een presentatie over de aanpak van bijzonder actueel dossier (een eenzame huurder die overleden is, terwijl niemand dat gemerkt heeft)  en werden zij uitgedaagd om een kleine wijkscan uit te voeren. Op deze manier konden zij hun lesstof koppelen aan de praktijk. Na  een intensieve middag keerden de studenten met een goodiebag en praktijkkennis weer terug naar huis.