startpagina

Woonstad Rotterdam meest duurzame corporatie van Rotterdam

14-04-2015

Woonstad Rotterdam scoort met haar Energie Index (EI) ruim 5% beter dan het landelijk gemiddelde, en is daarmee de meest duurzame corporatie van Rotterdam. Dit blijkt uit de jaarlijkse energiebesparingsmonitor SHAERE van koepelorganisatie Aedes, waarin de energieprestaties van woningcorporaties wordt gemeten.

Woonstad Rotterdam komt ook met het percentage woningen met C t/m A++ labels en het aantal gerealiseerde labelsprongen sterk uit de verf. Woonstad Rotterdam heeft in opvallend kort tijdsbestek veel verbeteringen doorgevoerd. De Rotterdamse corporatie gaat stelselmatig door met het grondig aanpakken van woningen bij renovatie en transformatie, en investeert de komende tien jaar 100 miljoen euro extra in het isoleren van woningen en het verbeteren van installaties. Het stevige sloop-/ nieuwbouw programma van Woonstad zorgt eveneens voor een forse verbetering op het gebied van duurzaamheid.
 
Naast het verduurzamen van de woningvoorraad stimuleert Woonstad Rotterdam bewoners energie te besparen om de woonlasten betaalbaar te houden. Dit doet Woonstad Rotterdam onder andere via energieadvies op maat met WoonEnergie, en het plaatsen en uitlezen van slimme meters die bewoners inzicht in hun verbruik geven.
 
De komende jaren blijft Woonstad Rotterdam de energetische kwaliteit van haar voorraad verbeteren. De organisatie streeft naar een gemiddelde Energie Index van 1,25 (energielabel B) in 2025, en een CO2 reductie van 33% t.o.v. 2008 in 2020. De resultaten van deze investeringen worden de komende jaren zichtbaar in de SHAERE resultaten.