startpagina

Woonstad Rotterdam levert 109 sociale nieuwbouwappartementen op in de Wielewaal

15-06-2016

Vandaag ontvingen de eerste bewoners van de splinternieuwe appartementen in de Wielewaal Oost hun huissleutels. Het nieuwbouwproject Wielewaal Oost bestaat uit twee complexen met in totaal 109 sociale huurappartementen voor oudere wijkbewoners.

Vrijwel alle nieuwe bewoners zijn afkomstig uit de wijk.
 
In de bouwplannen voor de Nieuwe Wielewaal blijft het vakantieparkachtige karakter van de wijk behouden. Wielewaal Oost is het eerste project in de vernieuwing van de naoorlogse noodwijk de Wielewaal op Rotterdam Zuid. Met vijf verdiepingen zijn het de hoogste gebouwen van de nieuwe wijk, die verder vooral uit grondgebonden woningen met tuin zal bestaan.
 
Wielewaal Oost is gebouwd op de voormalige sportvelden aan de rand van de wijk, grenzend aan het Zuiderpark en aan alle kanten door groen omgeven. Volgens planning volgt dit najaar op dezelfde locatie de oplevering van 23 eengezinswoningen in de sociale huur, bestemd voor gezinnen die in de Wielewaal willen blijven wonen.
 
Met de bouw van deze appartementen en de eengezinswoningen komt Woonstad Rotterdam de afspraak na dat alle huidige bewoners recht hebben op een betaalbare nieuwe huurwoning in de Wielewaal. De gemeente, Woonstad Rotterdam en bewonersorganisaties hebben dit afgesproken in het Convenant Vernieuwing Wielewaal.
 
Persoonlijke begeleiding
Nagenoeg alle woningen zijn toegezegd aan bewoners uit de bestaande Wielewaal. Ze werden hierbij intensief begeleid door medewerkers van Woonstad Rotterdam. Voor sommige bewoners is dit de eerste keer dat ze verhuizen en dat op hoge of gevorderde leeftijd. Alle bewoners die in aanmerking kwamen voor een woning zijn persoonlijk bezocht en kregen uitleg over de plattegronden, de huurprijs en de mogelijkheden van huursubsidie.
 
Dit leidde tot veel interesse in de woningen: op de eerste informatiebijeenkomst kwamen al 100 mensen af. Vrijwel iedereen heeft  de woning van hun eerste of tweede keuze toegewezen gekregen. De bewoners zijn blij dat ze op een mooie plek met goede voorzieningen in hun eigen wijk kunnen blijven wonen.
 
Lees op ons blog meer over de eerste bewoners van Wielewaal Oost, die vandaag de sleutels kregen.