startpagina

Woonbron koopt woningen Carnisse van Havensteder

08-01-2016

Op 31 december 2015 heeft wooncorporatie Woonbron 50 woningen in de wijk Carnisse in Rotterdam Zuid overgenomen van collega-corporatie Havensteder.

Met deze aankoop krijgt Woonbron een betere spreiding van bezit in Carnisse en kan zo haar inspanningen om de leefbaarheid in deze wijk te verbeteren, beter realiseren.
 
Focuswijken
Rotterdam Zuid kent een sociaal economische achterstand ten opzichte van het gemiddelde van de vier grote steden. De rijksoverheid, gemeente, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties en het bedrijfsleven werken in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) samen aan een nieuw en beter perspectief voor Rotterdam Zuid. Hiervoor investeren zij onder andere in de kwaliteit van het wonen en de verbetering van de leefbaarheid. In het gebied zijn zes focuswijken aangewezen die binnen het programma extra aandacht krijgen. Verschillende Rotterdamse woningcorporaties hebben een focuswijk geadopteerd. Elke corporatie spant zich in haar focuswijk op het gebied van wonen en leefbaarheid vooruit te helpen. Woonbron richt zich binnen NPRZ op Carnisse. Havensteder verkoopt het gebouw omdat de corporatie vindt dat het te ver ligt van het kerngebied waarop zij haar focus legt. Het geld dat hierbij vrij komt, investeert Havensteder weer.
 
Betrokken buurman
Om het leefklimaat in Carnisse te verbeteren, heeft Woonbron gekozen voor de rol van de  ‘betrokken buurman’ voor alle huurders en eigenaren in de wijk. Dit uit zich onder andere in intensief beheer van haar woningen, het inzetten van wijkconciërges in de buitenruimte, het aanpakken van woonfraude en het ondersteunen van VvE’s. Woonbron lost nadrukkelijk niet alle problemen zelf op. Zij streeft ernaar de wijk vanuit haar eigen kracht vooruit te helpen en zo een stabiele en aantrekkelijke leefomgeving te realiseren.
 
Collegiale herverdeling
Woonbron heeft in Carnisse oorspronkelijk vooral bezit in enkele straten in de Vogelbuurt en de Eilandenbuurt. “Woonbron voelt zich verantwoordelijk voor het hele gebied en wil daarom aanwezig zijn in al die straten waar wat moet gebeuren. De overname van de woningen van Havensteder geeft ons betere spreiding in de wijk en helpt ons zo de ‘betrokken buurman’ van zoveel mogelijk bewoners in Carnisse te zijn”, aldus Richard Sitton, lid van de Raad van Bestuur van Woonbron. Een prachtig voorbeeld van collegiale herverdeling om het wonen in Rotterdam Zuid te verbeteren.
 
Huurders
Voor de huurders van de woningen verandert er niet veel. Tot 1 maart 2016 blijft Havensteder beheerder. Vanaf 1 maart vindt ook de beheeroverdracht naar Woonbron plaats. De huurprijzen blijven ongewijzigd.
 
Over Woonbron
Woonbron is een wooncorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Spijkenisse, Delft en Dordrecht. Woonbron zorgt in gevarieerde wijken voor passende huisvesting voor hen die ons nodig hebben. Voor onze bewoners zijn wij partner in prettig wonen. Vandaag voor morgen.
 
Over Havensteder
Wij zijn Havensteder. Wij bieden mensen een thuis. Een goede woning is een basisbehoefte van ieder mens: een plek om te wonen en te leven. Als corporatie maken we goed wonen bereikbaar voor mensen met een laag inkomen of die daar zelf moeilijk voor kunnen zorgen. Wij bieden 45.000 huurders een thuis, waar zij alleen of met hun dierbaren prettig kunnen wonen.
We zijn er voor onze bewoners en onze buurten. Daarom vinden we het belangrijk om met onze huurders en partners in de wijken samen te werken. We weten wat er leeft en hebben oren en ogen in de wijk. Zo zijn we al jaren dichtbij. Want een thuis is meer dan een huis. Havensteder. Sterk in wonen.