startpagina

Reinier van der Kuij nieuwe commissaris Ressort Wonen

27-06-2017

Per 12 juni 2017 is Dr. Ir. Reinier van der Kuij benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Ressort Wonen, woningcorporatie in Rozenburg.

Reinier van der Kuij nieuwe commissaris Ressort Wonen

Reinier is benoemd met als specifiek profiel Volkshuisvesting. Hij is momenteel werkzaam als onderzoeker-docent aan de TU Delft en als zelfstandig organisatieadviseur. Reinier is 37 jaar oud.

Hij heeft een academische achtergrond met een master studie en promotie aan de faculteit bouwkunde van de TU Delft. Reinier studeerde af in de richting Real Estate & Housing en promoveerde op het onderzoek “Woningcorporaties en Vastgoedontwikkeling: Fit for Use?” Hij bouwde verder praktijkervaring op als organisatieadviseur op het gebied van vastgoedontwikkeling, risicomanagement en rekenmodellen voor vastgoedontwikkeling.

De RvC van Ressort Wonen bestaat sinds enkele jaren uit 4 leden. Lucas de Boer vertrekt eind 2017 als commissaris vanwege het bereiken van het einde van zijn maximale zittingstermijn. Uit oogpunt van continuïteit is er voor gekozen om een half jaar eerder al in zijn opvolging te gaan voorzien. Tijdelijk bestaat de RvC dan uit 5 leden. Gezien de huidige samenstelling van het team was de RvC op zoek naar een man met een volkshuisvestelijk profiel en een aanvullende persoonlijkheid. De RvC is blij die geschikte kandidaat gevonden te hebben in Reinier van der Kuij.

In totaal solliciteerden er 25 kandidaten, waarvan er 7 uitgenodigd zijn voor een eerste gesprek met de externe adviseur Atti Poelsta. Daarvan zijn 3 kandidaten uitgenodigd voor gesprekken met een delegatie van de RvC en de directeur-bestuurder. Huurdersvereniging Rozenburg en medewerkers van Ressort Wonen zijn in gelegenheid gesteld hun bijdrage te leveren aan het werving- en selectietraject. Uiteraard heeft Reinier van der Kuij het Fit en Proper gesprek bij ILT/Autoriteit Woningcorporaties gevoerd en is er een positieve zienswijze ontvangen.