startpagina

QuaWonen stelt ontmoetingsruimte beschikbaar voor VluchtelingenWerk

13-10-2015

VluchtelingenWerk Maasdelta was op zoek naar een ruimte voor overleg en inloopspreekuur voor vluchtelingen. QuaWonen ziet hoe belangrijk de inzet van deze organisatie is. VluchtelingenWerk kan nu vanaf 1 oktober op woensdag kosteloos ontmoetingsruimte Het Palet in Krimpen aan den IJssel gebruiken.


 
Het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt, neemt toe. VluchtelingenWerk helpt hen op weg, onder meer door maatschappelijke en juridische begeleiding. Omdat de huidige locatie niet voldeed, was VluchtelingenWerk Maasdelta hard op zoek naar een andere ruimte. QuaWonen heeft toen een van haar ontmoetingsruimtes aangeboden: Het Palet aan de Rembrandtlaan in Krimpen aan den IJssel.
 
VluchtelingenWerk heeft de ruimte elke woensdag tot haar beschikking. In de ochtend voor overleg met vrijwilligers, in de middag voor inloopspreekuur voor vluchtelingen. Vrijwilligers helpen vluchtelingen dan met praktische zaken, zoals het invullen van formulieren.
 
Ontmoetingsruimtes
QuaWonen heeft de afgelopen jaren verspreid over het werkgebied elf ontmoetingsruimtes gebouwd. Deze vervullen een belangrijke functie voor buurtbewoners die actief willen bijdragen aan de leefbaarheid in hun wijk. Ook welzijnsorganisaties organiseren er activiteiten.
 
Vluchtelingenwerk Maasdelta
VluchtelingenWerk komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. In de stadsregio Rotterdam en op de Zuid-Hollandse Eilanden werkt Vluchtelingenwerk Maasdelta vanuit diverse locaties aan dit doel. Ruim 600 vrijwilligers en 32 beroepskrachten zetten zich dagelijks in om vluchtelingen een zo goed mogelijke start in Nederland te geven.