startpagina

QuaWonen gaat de Gouden Regen-flat in Krimpen aan den IJssel veel energiezuiniger maken.

22-01-2018

Dankzij gevelisolatie, nieuwe kozijnen met triple glas en een energiezuinige centrale verwarmingsinstallatie heeft het gebouw straks een label A+.

QuaWonen gaat de Gouden Regen-flat in Krimpen aan den IJssel veel energiezuiniger maken.

Bewoners profiteren van een veel lagere energierekening en meer comfort. De werkzaamheden beginnen in maart en worden naar verwachting in oktober afgerond.
 
De renovatie van De Gouden Regen is een omvangrijk project. De centrale verwarmingsinstallatie in het gebouw is verouderd en wordt vervangen door een efficiëntere installatie. Verder worden de gevel, het dak en de vloeren heel goed geïsoleerd. De kozijnen worden vervangen en de balkondeuren krijgen extra isolerend glas. De woningen worden ook voorzien van mechanische ventilatie.
 
Bewoners betalen voor de energiemaatregelen een huurverhoging van €10 per maand. Ze gaan naar verwachting meer dan €40 per maand besparen op hun energierekening.
 
De corporatie combineert de energiemaatregelen met onderhoud, zoals schilderwerk en modernere glashekwerken voor de balkons.
 
Energieambitie QuaWonen
Vanaf 2018 maakt QuaWonen gemiddeld 300 woningen per jaar energiezuiniger en deze versnelling houden we vijf jaar vast. We gebruikten 2017 om de aanloop naar de versnelling te nemen. Dit betekent dat in 2018 een piek verwacht mag worden in de oplevering van energierenovaties: ruim 500 woningen.
 

Als pilotproject maakt QuaWonen 64 woningen Lijsterstraat in Krimpen aan den IJssel energieneutraal. Als dit experiment succesvol blijkt, zal de corporatie meer complexen energieneutraal maken.