startpagina

Noodmaatregelen voor 168 balkons in Rotterdam

18-04-2016

Woningbouwvereniging Onze Woning laat vrijdag de balkons van 168 portiekwoningen in Rotterdam-Hillegersberg stutten. De constructie van de balkons is onveilig, zo is gebleken uit onderzoek.

Noodmaatregelen voor 168 balkons in Rotterdam

De huurders van de woningen hebben bericht gekregen dat ze hun balkons tijdelijk niet op mogen. Het gaat om balkons in de Herastraat, de Icarusstraat, de Junolaan en de Orpheusstraat in de wijk 110-Morgen.

De gebreken kwamen aan het licht na een inspectie. Die is sinds 1 januari wettelijk verplicht voor balkons van complexen van voor 1975. De flats in 110-Morgen dateren van 1955.

Bij de bouw zijn sommige balkons voorzien van een dakspant en andere niet. De balkons zonder dakspant krijgen vrijdag tijdelijk een stempel. In de komende periode wordt een kolom geplaatst zodat de bewoners weer veilig buiten kunnen zitten.

'Onze Woning' kreeg de uitslag van het onderzoek donderdagmiddag. De bewoners zijn 's middags per brief geïnformeerd. Donderdagavond was een bewonersbijeenkomst, waar vijftien omwonenden kwamen luisteren.