startpagina

Leefbaarheidsfonds QuaWonen: initiatief wordt beloond!

12-01-2015

In maart 2015 begint QuaWonen met het leefbaarheidsfonds.

Leefbaarheidsfonds QuaWonen: initiatief wordt beloond!

Bewoners met een goed idee om hun buurt gezelliger, schoner, groener of veiliger te maken, kunnen dat bij QuaWonen indienen. De bewoner voert het zelf uit, QuaWonen stelt budget beschikbaar. In januari en februari komen medewerkers van QuaWonen naar de ontmoetingsruimtes om bewoners persoonlijk uit te leggen hoe het werkt.

QuaWonen ziet leefbaarheid als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van corporatie, gemeente en buurtbewoners. De corporatie gaat er bovendien vanuit dat bewoners zelf heel goed weten waaraan uw buurt behoefte heeft.
Om eigen initiatief te stimuleren, begint QuaWonen in maart 2015 met een nieuwe manier om het beschikbare geld te verdelen: het leefbaarheidsfonds.

Hoe werkt het?
  • De bewoner heeft een goed idee dat een bijdrage levert aan zijn of haar buurt. Dat kan gaan over het opknappen van de woonomgeving of het gebouw, bijvoorbeeld het plaatsen en onderhouden van bloembakken. Of over het bevorderen van ontmoeting en betrokkenheid tussen buren, bijvoorbeeld een straatspeeldag.
  • De personen die profiteren van het idee, zijn huurders van QuaWonen of bewoners in een buurt met veel huurwoningen van QuaWonen.
  • De bewoner maakt een duidelijk plan met een begroting en regelt de activiteit zelfstandig, samen met andere vrijwilligers.
  • Na afloop maakt de bewoner een kort verslag met financiële verantwoording.

Meer uitleg tijdens koffie-ochtenden
Vanaf eind januari tot eind februari bezoeken medewerkers van QuaWonen de koffie-ochtenden en één koffiemiddag in 11 ontmoetingsruimtes. Ze leggen u uit hoe het leefbaarheidsfonds werkt en beantwoorden vragen.
De data zijn te vinden in de advertentie in Het Kontakt (op 13 en 27 januari) of via www.quawonen.com/omgeving/prettige-wijken-en-buurten. Op de website staat bovendien meer informatie en straks ook het aanvraagformulier.