startpagina

Leefbaarheidsfonds QuaWonen: al 15 aanvragen in 15 dagen!

19-03-2015

Na de start op 1 maart van het leefbaarheidsfonds van QuaWonen hebben bewoners al 15 aanvragen ingediend. Gemiddeld één per dag! En er is al voor ruim €3.000 aan aanvragen uit het fonds gehonoreerd.

De aanvragen zijn zeer divers. Verschillende actieve bewonersgroepen vragen geld om plantenbakken aan te schaffen of te vullen met groen. Zij doen dan zelf het onderhoud. Er zijn ook aanvragen voor het verfraaien van de woonomgeving, bijvoorbeeld de aanschaf van een groot buitenschaak/damspel en het opvrolijken van een entreehal met foto’s, een bankje of een kleurde wand die de bewoners zelf schilderen. Verder zijn er initiatieven als het opzetten van een crea-café, een buitenspeeldag en de aanschaf van een zoutstrooier.
 
Aanvragen tot €500 worden zo snel mogelijk gehonoreerd, de eerste aanvragers hebben het geld al op hun rekening gekregen. Begin april vergadert de Raad van Advies die een uitspraak doet over aanvragen boven de €500. Deze Raad bestaat uit vier personen van de lokale huurdersorganisaties en twee medewerkers van QuaWonen.

Meer weten?
Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u hier
Binnenkort worden ook foto’s van uitgevoerde projecten met geld uit het leefbaarheidsfonds geplaatst op de website van Qua Wonen. Of kijkt u eens op onze Facebookpagina ‘Leefbaarheidsfonds QuaWonen’.