startpagina

Informatieavond project Geerlaan fase 1 Ridderkerk

27-05-2014

Woonvisie heeft het besluit genomen om de woningen aan de Geerlaan 51-133 op hoog niveau te renoveren en woningen te realiseren die levensloopbestendig zijn.

Op 22 mei jl. heeft Woonvisie een informatieavond georganiseerd voor de bewoners van de Geerlaan 51-133. Woonvisie heeft het besluit genomen om deze woningen op hoog niveau te renoveren en woningen te realiseren die levensloopbestendig zijn. De impact van deze ingreep is voor de huurders hetzelfde als een sloop-nieuwbouwtraject: zij moeten hun woning verlaten. Twee jaar geleden is Woonvisie al begonnen met huisbezoeken om de huurders over de plannen te informeren. De boodschap kwam daarom niet onverwacht.
De opkomst was ongeveer 40%. Woonvisie vermoedt dat de overige huurders de individuele huisbezoeken van oktober afwachten om te horen wat de plannen zijn.
Project Geerlaan is het tweede herstructureringsproject van Woonvisie. In het centrum is zij vorig jaar begonnen met de uitverhuizing van de huurders van project Centrum fase 1: momenteel heeft 80% van de 200 huishoudens in het project Centrum de huur opgezegd en een andere woning (grotendeels) binnen Ridderkerk gevonden. De voorbereidingen van de projecten Rijsoord en Rembrandtweg zijn inmiddels ook in volle gang.