startpagina

Huurders van de nieuwe woontoren nemen met plezier hun sleutel in ontvangst

04-05-2016

Woontoren aan de Rotterdamseweg/Van Hogendorplaan klaar voor de nieuwe bewoners

Huurders van de nieuwe woontoren nemen met plezier hun sleutel in ontvangst

Een mooi gelijkvloers en gloednieuw appartement naast het winkelcentrum Van Hogendorpkwartier in Vlaardingen. Meneer en mevrouw Timmer zijn de gelukkige huurders die hier mogen gaan wonen. Op dinsdag 3 mei ontvingen zij de eerste ‘officiële’ sleutel van Harrie Bosch, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen. Gezinnen die een eengezinswoning in Vlaardingen achterlieten, kregen voorrang voor een van de 50 appartementen in deze nieuwe woontoren aan de Rotterdamseweg.
 
Het gebouw, bestaande uit één 2-kamerwoning, vijfenveertig 3-kamerwoningen én vier penthouses, maakt onderdeel uit van de ingrijpende metamorfose die Babberspolder de afgelopen jaren heeft ondergaan. Deze wijk is veranderd in een prachtige en geliefde plek om te wonen. 
 
Doorstroomarrangement
Waterweg Wonen en de Huurdersraad streven ernaar om met name jonge gezinnen met kleine kinderen sneller een kans te geven op een eengezinswoning in Vlaardingen. Omdat het aantal sociale huureengezinswoningen in Vlaardingen beperkt is, zijn het momenteel vooral de jonge gezinnen die lang op een passende huurwoning moeten wachten. Huurders van Waterweg Wonen die een eengezinswoning of een maisonnettewoning met tuin achterlaten, kregen dan ook voorrang bij de verhuur van deze nieuwe appartementen. Om de doorstroming vanuit een eengezinswoning of maisonnettewoning extra te bevorderen, ontwikkelde Waterweg Wonen samen met de Huurdersraad een aantrekkelijk doorstroomarrangement voor deze tweede woontoren. Huurders die daarvan gebruik maakten, kunnen onder meer de eerste twee jaar rekenen op een tegemoetkoming in de woonlasten. Op deze wijze zorgt Waterweg Wonen ervoor dat iedereen een passende woonplek kan vinden in onze stad.
 
Ook meneer en mevrouw Timmer verhuizen vanuit een eengezinswoning naar een appartement in de nieuwe woontoren. “We dachten er al vaker over om naar een appartement te verhuizen. De kinderen zijn het huis uit en het onderhoud van de tuin is bewerkelijk”, aldus meneer en mevrouw Timmer. “De kans op een gloednieuw appartement, dat we nog volop naar onze smaak konden inrichten, konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Dat we bovendien gebruik konden maken van het doorstroomarrangement gaf de doorslag”.
 
Over Waterweg Wonen
Woningcorporatie Waterweg Wonen verhuurt ruim 11.000 woningen in Vlaardingen en is daarmee de grootste sociale verhuurder in deze stad. Mensen met een laag inkomen of in een kwetsbare positie op de woningmarkt, staan bij Waterweg Wonen voorop. Waterweg Wonen ziet het als haar missie om - in nauwe samenwerking met bewoners en andere partners- zorg te dragen voor het feit dat haar klanten plezierig wonen in Vlaardingse buurten en wijken waar zij bezit heeft. Meer informatie over Waterweg Wonen vindt u op www.waterwegwonen.nl