startpagina

Festival op het Zuiden viert afronding van De Tuin op het Zuiden

12-09-2016

In Pendrecht is de afgelopen jaren samen met bewoners en de gemeente Rotterdam hard gewerkt aan de vernieuwing van de wijk. De oplevering van de Tuin op het Zuiden, een nieuwbouwprogramma met 544 woningen, is een belangrijke mijlpaal. Op zaterdag 17 september viert Woonstad Rotterdam dit met het ‘Festival op het Zuiden’ met bewoners, betrokkenen en belangstellenden.

Programma
Plein 1953 is de centrale locatie van het Festival op het Zuiden. Stek Rotterdam verzorgt tuinworkshops, kinderen kunnen tasjes stempelen en bootjes maken en voor de waterliefhebbers zijn er aquaballen en kano’s. Langs het water kun je, al luierend in een hangmat, persoonlijke verhalen over Pendrecht beluisteren. Wie meer over de wijk wilt weten kan mee met een rondleiding door De Tuin op het Zuiden, gidsen en speciale gasten vertellen over de kunst, architectuur en het wonen. De activiteiten vinden plaats van 11:00 tot 18:00 uur, de rondleidingen zijn om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. Om 15:00 uur is er een feestelijk moment met wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) en Maria Molenaar (Voorzitter Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam).
 
Pendrecht
Pendrecht is in de jaren vijftig gebouwd met moderne woningen voor jonge stellen, ouderen en gezinnen. In de wijk waren gemeenschappelijke tuinen en veel groen, winkels en scholen op loopafstand en ruimte voor sport en spel rondom de woningen. Eind jaren negentig kampte de wijk met verloedering en een slecht imago. Woonstad heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om het tij te keren in de wijk. Naast de fysieke verbetering lieten bewoners met de campagne ‘Pendrecht is goed bezig’ zien hoe zij de wijk nog beter en mooier maken.
 
De Tuin op het Zuiden
De Tuin op het Zuiden is in vele opzichten bijzonder, de ontwikkeling is tot stand gekomen in een periode van een stagnerende woningmarkt. De ambitie was een tuinstad nieuwe stijl te creëren met een combinatie van renovatie en nieuwbouw met  veel eengezinswoningen met een eigen tuin. De belangstelling onder woningzoekenden was groot en het beeld van Pendrecht verandert de laatste jaren ten goede. De Tuin op het Zuiden is een succesvol project dat als voorbeeld dient voor andere wijken. Woonstad Rotterdam is dan ook trots op het resultaat.