startpagina

Eindrapport ‘Inzoomen op betaalbaarheid’

20-01-2015

Betaalbaarheid is voor alle corporaties een belangrijk onderwerp. De huurprijzen nemen toe, terwijl het besteedbaar inkomen van huurders daalt. RIGO onderzocht voor wie dit een probleem is.

Eindrapport  ‘Inzoomen op betaalbaarheid’

In opdracht van Maaskoepel, de Rotterdamse corporaties, de gemeente Rotterdam en de stadsregio onderzocht RIGO waar en voor wie er betaalbaarheidsrisico’s zijn en hoe deze verklaard kunnen worden.
 
Voor de belangrijkste resultaten verwijzen we naar de samenvatting die de gezamenlijke opdrachtgevers opstelden. 
Het onderzoek en de woonlastenatlas geven goede aanknopingspunten voor vervolg. De onderzoeksresultaten op buurtniveau bieden corporaties, gemeenten en huurders veel informatie om samen op lokaal niveau te zoeken naar maatregelen die een bijdrage leveren aan het betaalbaar maken en houden van het wonen.

Maaskoepel zet zich in voor regionale afstemming. In een bestuurlijke bijeenkomst (op 29 januari 2015) met onze leden staat de vraag centraal hoe we met elkaar voldoende woningen betaalbaar houden voor onze doelgroep. Daarnaast blijven we jaarlijks de ontwikkeling van het woningaanbod en doelgroep volgen en laten we de uitkomsten op verschillende agenda’s terugkeren.
Het vernieuwen van het uitvoeringsorgaan Woonnet Rijnmond en de afspraken die we daarover maken richten op het passender bemiddelen van betaalbare woningen aan de doelgroep. De vernieuwde website zal woningzoekenden adviseren of de woning betaalbaar voor hem of haar is.


Bekijk hier het eindrapport 'Inzoomen op betaalbaarheid'


Heb je vragen, neem contact op met Hans Holwerda.