startpagina

Bewoners Molukse wijk tevreden over resultaat renovatie

14-06-2016

QuaWonen heeft de Molukse wijk in Krimpen aan den IJssel flink opgeknapt. Na de renovatie van de 53 woningen besparen bewoners flink op hun energie.

Bewoners Molukse wijk tevreden over resultaat renovatie

Veel bewoners zijn tevreden over het eindresultaat. Zij vinden dat de nieuwe buitenzijde er mooi uit ziet. Daarnaast voelt hun woning direct comfortabeler. Nieuw is dat QuaWonen gedurende het hele project de tevredenheid van bewoners heeft gemeten.
 
In vijf maanden zijn de 53 woningen in de Molukse wijk volledig gerenoveerd. De woningen hebben nieuwe kozijnen gekregen, voor- en achterdeuren met het extra isolerende HR++glas, nieuwe dakkapellen, mechanische ventilatie, dak- en vloerisolatie. Als extra heeft QuaWonen de gevels aan de buitenzijde geïsoleerd en helemaal opnieuw bekleed met stucwerk en steenstrips. De wijk heeft hierdoor weer een eigentijdse uitstraling zonder het eigen karakter te verliezen.
 
Voor de energiemaatregelen betalen bewoners een zeer geringe huurverhoging (gemiddeld 5 euro voor de eengezinswoningen), die ze gegarandeerd terugverdienen op de energierekening.
 
Tijdens de renovatie tevredenheid meten
Bijzonder is dat QuaWonen het Centrum voor Woononderzoek gedurende de hele renovatie tevredenheidsmetingen heeft laten doen. Bewoners zijn tijdens de werkzaamheden én na de oplevering gebeld om te horen wat zij vinden van de informatievoorziening, planning, begeleiding,  uitvoering en het eindresultaat. De resultaten van de eerste woningen zijn meteen gebruikt om de uitvoering van de volgende woningen nog beter te laten verlopen.
 
Uit de enquêtes blijkt dat de meeste bewoners blij zijn met het resultaat: ze vinden het mooi geworden en de woning voelt lekker warm. Ook de werklieden en de uitvoerder worden (zeer) goed gewaardeerd; ze werken hard, zijn vriendelijk en hulpvaardig. Een deel van de bewoners is teleurgesteld dat badkamer, keuken en toilet niet worden opgeknapt binnen het renovatieproject. Ook vinden ze dat de steigers – door weersomstandigheden – lang hebben gestaan.